10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νίκο Aθανασίου



Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νικο Αθανασίου.

1. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος;

«Όνειρό μου ο τόπος μου και το ΜΕΛΛΟΝ του»
Η απόφαση μου να θέσω υποψηφιότητα ως επικεφαλής του συνδυασμού «1 Μέλλον ανάπτυξης και ελπίδας» ενώπιον της κρίσης των συνδημοτών μου, αποτελεί για μένα προσωπικό στοίχημα για την υπέρβαση των προβλημάτων, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου άσκησης αυτοδιοικητικής εξουσίας, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο των αρχών της Ενότητας, της Συνεργασίας και της Αποφασιστικότητας. Άλλωστε είναι επιτακτική ανάγκη για όσους αγαπάμε τον τόπο μας να συμμετέχουμε ενεργά και να προσφέρουμε. Το αξίωμα του «δημάρχου» δεν είναι αυτοσκοπός και προσωπική μου φιλοδοξία. Αυτοσκοπός για εμένα και την ομάδα μου είναι οι συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν -έξω από παλαιοκομματικές συμπεριφορές- και να μας δώσουν τη δυνατότητα να κατακτήσουμε ένα μέλλον καλύτερο, για εμάς και τα παιδιά μας, ένα μέλλον ελπίδας, ανάπτυξης και δημιουργίας.

2. Γιατί να σας ψηφίσει ο δημότης του Δήμου Σουλίου;

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω». Η φράση αυτή του Ν. Καζαντζάκη περικλείει τη φιλοσοφία που έχουμε ως συνδυασμός. Μας συντροφεύει και μας γεμίζει ευθύνες στο να κάνουμε πολύ περισσότερα για τον αγαπημένο μας τόπο, όπου επιλέξαμε να μείνουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μας πρέπει να έχει ως αφετηρία τη γειτονιά που ζούμε, τον δρόμο που περπατάμε καθημερινά, την πολιτιστική μας κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους της καθημερινότητας, ανθρώπους υπεύθυνους, χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις, που έχουν προκόψει ο καθένας στον προσωπικό στίβο και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ως ομάδα γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου μας.
Οι συνδημότες μας, τιμώντας μας με την ψήφο τους, δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα επιλέγοντας ένα σχήμα αυτόνομο-ανεξάρτητο κι όχι υποταγμένο σε κομματικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες προσώπων, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών και μπορεί να ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

3. Σε τι ποσοστό έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο σας και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στα επαγγέλματα της τοπικής κοινωνίας;

Τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι άτομα έτοιμα να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του. Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Έχουμε συγκροτήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιο και συνεχίζουμε με νέες προσθήκες. Απαρτίζεται από άτομα που θέτουν υποψηφιότητα πρώτη φορά, από άτομα νέα, μικρά σε ηλικία αλλά με μεγάλες ικανότητες, με όνειρα και προτάσεις για τον Δήμο μας, αλλά και από έμπειρα στελέχη με γνώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, από ανθρώπους επαγγελματίες σε διάφορους τομείς. Άτομα που κατά την γνώμη μας αντιπροσωπεύουν ο καθένας με τον τρόπο του την τοπική κοινωνία απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου μας.

4. Πώς χαρακτηρίζετε τους συνυποψήφιους σας;

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι το σπουδαιότερο σχολείο. Είναι χώρος συμμετοχής, έκθεσης δημιουργίας και προσφοράς. Είναι χώρος του ενεργού Πολίτη.
Για τον λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το νέο δημοτικό συμβούλιο θα αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους και πιστεύω ότι θα πετύχουμε υψηλού επιπέδου συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, σεβόμενοι την προτίμηση των συνδημοτών, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας. Καλούμαστε να δώσουμε μια ειρηνική μάχη, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και το κύριο χαρακτηριστικό κάθε υποψηφίου οφείλει να είναι ο σεβασμός των προεκλογικά αντιπάλων του.

5. Πώς χαρακτηρίζετε την απερχόμενη Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη;

Για την νυν Δήμαρχο Σουλίου, μόνο καλά λόγια θα μπορούσα να πω. Άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύτηκα και συμμετείχα στον συνδυασμό της. Έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δημότες πρέπει να την κρίνουν με βάση την προσφορά της στην εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κρίση των δημοτών δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν μας καθώς μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. «Ας κάνουμε κριτική δημιουργώντας όχι βρίσκοντας λάθη».

6. Πώς χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δημοτική αρχή. Πού πέτυχε και πού υστέρησε;

Θα μου επιτρέψετε ως κομμάτι της παρούσας δημοτικής αρχής να μιλήσω σε πρώτο πληθυντικό. Πετύχαμε πολλά σε δύσκολες εποχές, όχι τόσο λόγω οικονομικής κρίσης -σε κρίση περιήλθαν όλοι οι Δήμοι της χώρας- όσο λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε. Όλα τα μέλη της παρούσας δημοτικής αρχής δεν επαναπαυτήκαμε ποτέ και συνεχώς θεωρούμε ότι κάτι παραπάνω μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει. Άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

7. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Θα προσπαθήσουμε τη γνώση μας να την κάνουμε σχέδιο και το σχέδιο έργο προς όφελος όλων των δημοτών σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Συγκεκριμένα οι προτεραιότητες ως νέα δημοτική αρχή είναι:
– Η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων.
– Μέσω των κοινωνικών δομών που υπάρχουν και που θα βελτιώσουμε, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να απαλύνουμε τα προβλήματα συνδημοτών μας που δοκιμάζονται.
– Μακροπρόθεσμα μέσω των έργων, από ασφαλείς θεσμοθετημένους δρόμους, θα προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για το ντόπιο εργατικό δυναμικό.
– Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία.
– Σωστή αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου καθώς για εμάς οι εργαζόμενοι στον Δήμο αποτελούν κεφάλαιο – εμείς ως αιρετοί φεύγουμε αυτοί μένουν και συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.
– Βελτίωση της καθημερινότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
– Άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.
– Εύρεση πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων.
– Ανάπτυξη συνεργασίας και στήριξη στους δημόσιους και μη φορείς.
– Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση και αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων του αγροκτηνοτροφικού τομέα.
– Τέλος, αλλά πρώτο στις προτεραιότητές μας, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει ο Δήμος μας.

8. Ποιες είναι οι πρώτες 3 παρεμβάσεις σας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Ο τουρισμός είναι ένα βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα στην πορεία του χρόνου. Για το λόγο αυτό πρέπει να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό, επισκέψιμο, φιλόξενο, παραγωγικό σε προϊόντα βιολογικά και υψηλής ποιότητας, με παρεμβάσεις στη διαφημιστική καμπάνια του Δήμου για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, για την ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων, για την πολιτισμική κληρονομιά μας. Ακόμη, πραγματοποίηση σεμιναρίων όσων εμπλέκονται από τους επιχειρηματίες για την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών, γιατί ο περιηγητής του Δήμου μας θα είναι και η καλύτερη διαφήμιση, στην ανάδειξη ακόμη πιο έντονα όλων των θρησκευτικών και αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας.
Από τις πρώτες παρεμβάσεις μας θα είναι: 1) Δημιουργία ομάδας εργασίας, αποφασιστικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη του τουρισμού. 2) Η προώθηση και ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου μας, η αναφορά σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, αθλητικός τουρισμός, τουρισμός υγείας & ευεξίας, τουρισμός υπαίθρου), και η σύνδεση τους με τη διαμονή σε τοπικά καταλύματα, είναι τομείς που μπορούν να αναδειχθούν με στοχευμένες ενέργειες. 3) Ευρύτερη και στενότερη συνεργασία με επιμελητήρια, τουριστικούς φορείς και τοπικές οργανώσεις θα αναδείξουν και περισσότερες καίριες παρεμβάσεις, εκεί που μπορούν να υλοποιηθούν.

9. Πότε θα είστε σε θέση να μας αναπτύξετε το πρόγραμμα σας;

Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου μας. Είναι ένα πρόγραμμα τετραετίας, που υλοποιείται από μια ομάδα ατόμων που ζουν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, με γνώση των προβλημάτων και των πραγματικών αναγκών του τόπου μας, στοιχεία που το καθιστούν ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Ένα πρόγραμμα με γνώμονα το «1 μέλλον ανάπτυξης & ελπίδας» που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

10. Επιγραμματικά ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σας;

Οι άξονες τους προεκλογικού μας προγράμματος μας είναι σχεδιασμένοι βάσει των εργαλείων που ως νέα δημοτική αρχή θα κληθούμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπηρετεί τους στόχους μας που είναι η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου Σουλίου, η προστασία του περιβάλλοντος και ο ενεργειακός προγραμματισμός, η βελτίωση των υποδομών, η ενίσχυση και υποστήριξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η ενίσχυση του τουρισμού με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές του, η ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων.
Επιγραμματικά το πρόγραμμα αναπτύσσεται στους ακόλουθους τέσσερις άξονες:
– Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
– Κοινωνική Πολιτική-Παιδεία-Πολιτισμός και Αθλητισμός
– Αγροτοκτηνοτροφικός Τομέας – Τουρισμός – Απασχόληση
– Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας και της Οικονομικής Κατάστασης του Δήμου Σουλίου.
Ονειρευόμαστε ένα πολυσυμμετοχικό Δήμο με ενεργούς δημότες σε κάθε πτυχή και τομέα της καθημερινότητας. Έναν ενημερωμένο και υπεύθυνο Δημότη του οποίου τις ανάγκες θα σεβόμαστε και τις τοποθετήσεις του διαρκώς θα επιζητούμε, για όσα νέα ή μακροχρόνια προβλήματα προβάλλονται. Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του τόπου μας.
10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νίκο Aθανασίου 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νίκο Aθανασίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.