Υπόμνημα-Αίτημα των εργαζομένων στα Προγράμματα «κοινωφελούς χαρακτήρα» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας



1. Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο κείμενο προσληφθήκαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς χαρακτήρα» με οκτάμηνες συμβάσεις, «για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προώθηση της εργασίας». Όχι τυχαία λοιπόν, οι εργαζόμενοι αυτοί των προγραμμάτων ονομάζονται «ωφελούμενοι», με τον πενιχρό μισθό των 420 ή 490 ευρώ, χωρίς όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

2. Εξ αυτού του λόγου, ενώ η προκήρυξη προέβλεπε 71 θέσεις, τελικά καλύφθηκαν οι 46 θέσεις, με αποτέλεσμα προφανώς και την διάθεση μικρότερου ποσού από εκείνο που είχε προβλεφθεί για το σύνολο των θέσεων.

3. Βέβαια οι ανάγκες οι δικές μας, που οι περισσότεροι είμαστε χρόνια άνεργοι, για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών μας, απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

4. Οι ελλείψεις και οι ανάγκες του φορέα, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, που σήμερα καλύπτουμε, είναι πάγιες και διαρκείς, αφού τα κενά είναι μεγάλα, λόγω του γεγονότος ότι έχουν πολλά χρόνια να γίνουν προσλήψεις και στο συγκεκριμένο φορέα.

5. Το βασικό μας λοιπόν αίτημά μας είναι μόνιμη και σταθερή δουλειά και γι' αυτό πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

6. Σε αυτή τη φάση όμως
• δεδομένου ότι οι ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας είναι μεγάλες,
• δεδομένου ότι οι θέσεις που καλύφθηκαν είναι λιγότερες από αυτές που προκηρύχτηκαν, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ακόμη και αυτές οι ανάγκες που προσδιορίστηκαν από τις οκτάμηνες συμβάσεις και
• δεδομένου ότι θα μπορούσε να διατεθεί το υπολειπόμενο του αρχικά προβλεπομένου ποσού

Ζητάμε να παραταθούν οι συμβάσεις μας τουλάχιστον κατά ένα τετράμηνο, ούτως ώστε στη διάρκεια του καλοκαιριού, που και οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες για την εκτέλεση εργασιών, να καταστεί δυνατή η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών αυτών.
Υπόμνημα-Αίτημα των εργαζομένων στα Προγράμματα «κοινωφελούς χαρακτήρα» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Υπόμνημα-Αίτημα των εργαζομένων στα Προγράμματα «κοινωφελούς χαρακτήρα» της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.