Με ορμητήριο την Θεσπρωτία πλημμύριζαν την Ελλάδα με χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη


Μεγάλες ποσότητες χασίς, ηρωίνης αλλά και κοκαΐνης, έφερνε από την Αλβανία οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο την Θεσπρωτία! Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας είχαν μεταφέρει με μουλάρια μισό τόνο χασίς, έξι κιλά κοκαΐνης και ένα κιλό ηρωίνης! Τα ναρκωτικά τα «καβάτζοναν» σε διάφορα σημεία στα χερσαία σύνορα της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διακινούσαν στο εσωτερικό της χώρας. Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, Αλβανοί και Ελληνες, σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αττική, Θεσπρωτία, Κρήτη, Μαγνησία και Ναύπλιο. Από τους συλληφθέντες, οι 13 είναι μέλη της οργάνωσης, 7 αυτόνομοι διακινητές ναρκωτικών, 1 κατηγορούμενους για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μια γυναίκα συνελήφθη ως συνεργός στη μεταφορά ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νόμου περί όπλων.

Η όλη δραστηριότητα αφορούσε δομημένη ομάδα και με διαρκή δράση, με τη μορφή δαιδαλώδους εγκληματικού δικτύου – συνεργαζόμενων υποομάδων, τα μέλη της οποίας, από μη επακριβώς προσδιορισμένο στην προανάκριση χρόνο και πάντως τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2018, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή και προέβαιναν στη διακίνηση επαρκών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης) στην περιοχή της Αττικής και σε λοιπές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, πραγματοποιούνταν η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, μέσω των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων που εκτείνονται κατά μήκος του Νομού Θεσπρωτίας, με τη χρήση μουλαριών.

Ακολουθούσε η προσωρινή αποθήκευση της κάνναβης σε προκαθορισμένη τοποθεσία της Θεσπρωτίας πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων και στη συνέχεια η μεταφορά της στην Αττική, με τη χρήση Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου μετά συρόμενου τρέιλερ.

Στη συνέχεια αποθηκεύονταν στην «καβάτζα» και διακινούνταν μέσω διακινητών, εντός και εκτός της οργάνωσης.

Με ανάλογο τρόπο, γίνονταν η διακίνηση της κοκαΐνης και ηρωίνης, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές υποομάδες και χώρους αποθήκευσης για τη διακίνησή τους, τόσο στην νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Η τιμή της κοκαΐνης (χονδρική) κυμαινόταν από 35 έως 55 € ανά γραμμάριο, ανάλογα με τον προορισμό, την ποσότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των αγοραστών και των μελών του κεντρικού πυρήνα. Η ποσότητα της ηρωίνης χωρίζονταν σε ισόποσες δόσεις των 0,3 γραμμαρίων, οι οποίες πωλούνταν σε έτερα άτομα/«χρήστες» στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Ομονοίας και δη στις οδούς Μενάδρου, Ζήνωνος, Αγίου Κωνσταντίνου, Βηλαρά και Νικηφόρου, αντί του χρηματικού ποσού των 4 € ανά «δόση».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε είκοσι (20) συνολικά οικίες, «καβάτζες» και οχήματα κατασχεθήκαν μεταξύ άλλων :

ποσότητα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 142κ και 553,30 γραμμαρίων,

ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μεικτού βάρους 3κ. και 312 γραμμαρίων,

ποσότητα ηρωίνης συνολικού μεικτού βάρους 84,7 γραμμαρίων,

314 χάρτινα αποκόμματα προφανώς εμποτισμένα με τη ναρκωτική ουσία LSD,

98 ναρκωτικά δισκία,

ο συνολικό χρηματικό ποσό των 16.756,6 ευρώ,

πιστόλι με γεμιστήρα και 9 φυσίγγια,

αυτοκίνητο,

2 μηχανάκια και

τρέιλερ.
Με ορμητήριο την Θεσπρωτία πλημμύριζαν την Ελλάδα με χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη Με ορμητήριο την Θεσπρωτία πλημμύριζαν την Ελλάδα με χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.