Συνάντηση νέων αγροτών Θεσπρωτίας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη




Συνάντηση είχαν το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου στο γραφείο του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη αντιπροσωπεία νέων αγροτών από την Θεσπρωτία μαζί με την πρόεδρο των κτηνοτροφων Θεσπρωτίας Λύκα Μυρτώ. Οι νέοι αγρότες της Θεσπρωτίας έκαναν γνωστό στον περιφερειάρχη ότι κατέθεσαν αγωγή για τα δικαιώματα των νέων αγροτών του 2009 οι οποίοι αδικήθηκαν πρώτον ως το ποσό της πρώτης εγκατάστασης που μειώθηκε από 40.000 ευρώ στα 20.000 και δεύτερον ως προς την κατανομή εθνικού αποθέματος καθώς η προηγούμενη καπ τους έδωσε ψίχουλα ενώ οι υποσχέσεις ότι η νέα ΚΑΠ θα τους αποκαταστουσε οικονομικά τελικά δε τηρήθηκαν ποτέ. Διαμαρτυρόμενοι για την αδικία εις βάρος τους οι νέοι αγρότες ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Ηπείρου για τις κινήσεις τους και ζήτησαν την στήριξη της περιφερειας στο πρόβλημα του . Αιτήματα των νέων αγροτών είναι να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό της πριμοδότησης της πρώτης εγκατάστασης της κοινοτικής ενίσχυσης του μέτρου 1.12 εγκατάσταση νέων αγροτών Π.Α.Α 2007-2013 και να τους κατανεμηθούν σωστά,δίκαια και ισάξια ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων και των ζώων που κατέχει ο καθένας και δηλώνει κάθε χρόνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου άκουσε τα θέματα των νέων αγροτών τους εξήγησε ότι είναι ενημερωμένος για το θέμα έδωσε τη στήριξη του και στάθηκε στο πλευρό τους.

Σε δήλωση τους στο agrotes.eu η αντιπροσωπεία των νέων αγροτών από τη Θεσπρωτία: οι αδικίες εις βαρών των νέων αγροτών του προγράμματος 2009 σφαγιάζουν τους νέους αγρότες σε όλη τη χώρα. . Βρισκόμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μας, επιθυμούμε να εργασυουμε, να παράξουμε και να δημιοθργησουμε, να βοηθήσουμε την παραγωγή και την οικονομία της χώρας μας. Είναι αδικία εις βάρος μας και πρέπει να δικαιωθούμε.

Η πρόεδρος των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας έκανε λόγο για την τεράστια αδικία και είπε ότι θα φτάσουν την προσφυγή ως το τέλος .

Εν συνεχεία πραγματοποίησαν συνάντηση με την ένωση νέων αγροτών Ιωαννίνων και ενημέρωσαν για τις κινήσεις τους τον πρόεδρο της Ένωσης Λιουρη Θεοχάρη καθώς η ένωση με νεων αγροτών Ιωαννίνων είναι η μόνη στην περιφέρεια Ηπείρου .

Επόμενες κινήσεις των νέων αγροτών από την Θεσπρωτία είναι να ενημερωθούν οι βουλευτές της περιφέρειας ήπειρου και αν δεν βρεθεί σύντομα λύση θα φτάσουν το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο .
Συνάντηση νέων αγροτών Θεσπρωτίας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη Συνάντηση νέων αγροτών Θεσπρωτίας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.