Πόσα ξόδεψαν οι τουρίστες στην Ήπειρο…



Μπορεί ο τουρισμός να αποτελέσει την βαριά βιομηχανία των επόμενων ετών για την Ήπειρο; Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν όχι μόνο οι προοπτικές αλλά και οι δυνατότητες. 
 
Η Ήπειρος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, που αφορούν στο πρώτο εννιάμηνο του 2018, είναι μία από τις Περιφέρειες που όχι μόνο καταγράφεται αύξηση των αφίξεων αλλά καταγράφεται σημαντική αύξηση στα χρήματα που ξόδεψαν οι επισκέπτες ανά διανυκτέρευση. 
 
Αύξηση που φτάνει στο 12% η μεγαλύτερη που καταγράφεται μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας. Σημειώνεται ότι σε πέντε περιφέρειες καταγράφεται μείωση των δαπανών ενώ μία βρέθηκε οριακά σε αρνητικό έδαφος.

Στην Ήπειρο, οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν 66,8 ευρώ ανά διανυκτέρευση, όταν στην πλέον τουριστική περιοχή της χώρας, στο Νότιο Αιγαίο, οι ξένοι επισκέπτες ξόδεψαν 86 ευρώ!

Κι ενώ οι δαπάνες για τις διανυκτερεύσεις κατατάσσουν την Ήπειρο στις περιφέρειες με θετικό ισοζύγιο δεν συμβαίνει το ίδιο με τα συνολικά έσοδα στον τουριστικό κλάδο. Κι αυτό γιατί οι εισπράξεις συρρικνώθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με το 2017.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το ίδιο διάστημα ανέρχονται στα 196,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το ίδιο διάστημα οι επισκέψεις ανήλθαν στις 708 χιλιάδες και οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της περιοχής στα 2,9 εκατομμύρια.

Είναι ολοφάνερο ότι ο βασικός όγκος των εισπράξεων αφορούν στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ φαίνεται πως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά ώστε να πάρουν μερίδιο από την τουριστική πίτα άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας.
Πόσα ξόδεψαν οι τουρίστες στην Ήπειρο… Πόσα ξόδεψαν οι τουρίστες στην Ήπειρο… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.