10 ερωτήσεις στο υποψήφιο δήμαρχο Νικόλα Κάτσιο - Τι λέει για συνυποψηφίους, ψηφοδέλτιο, απερχόμενη δημοτική αρχή, πρόγραμμα και τουρισμό



Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νικόλα Κάτσιο.

1. Γιατί θέλετε να γίνετε Δήμαρχος;

Μπορεί ηλικιακά να μην έχω ακόμη κλείσει τα 40, όμως διαθέτω μια 9χρονη αυτοδιοικητική διαδρομή στην Περιφέρεια Ηπείρου την οποία υπηρέτησα από αιρετές θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του Αντιπεριφερειάρχη και φυσικά του Περιφερειακού Συμβούλου. Όλα αυτά τα χρόνια στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες των δήμων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, και δεν σας κρύβω ότι το έκανα με ιδιαίτερο ζήλο όταν επρόκειτο για εντάξεις που αφορούσαν έργα και δράσεις που αφορούσαν το Δήμο Σουλίου, στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι. Πέρα όμως από τα όποια θετικά έχουν γίνει στην περιοχή, απομένει να γίνουν στοχευμένες δράσεις για να πάψει η νοοτροπία ότι τελικά δεν μπορούν παρά ελάχιστα να αλλάξουν στο Δήμο μας. Έχω τη γνώση και την εμπειρία να οδηγήσω το Δήμο Σουλίου στο δρόμο της ανάπτυξης και μαζί με τους συνεργάτες μου να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο σε όλους τους συνδημότες μας.

2. Γιατί να σας ψηφίσει ο δημότης του δήμου Σουλίου;

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι στήριξαν εμπράκτως την περιοχή και ποιοι έβαλαν πάνω από σκοπιμότητες το καλό του τόπου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με συγκεκριμένη πορεία στον κλάδο μου, οικονομικά ανεξάρτητος και έχω μια αυτοδιοικητική διαδρομή ευθύνης και προσφοράς με απτά και μετρήσιμα δείγματα αποτελεσματικότητας. Ο Δήμος Σουλίου έχει μπροστά του ένα ραντεβού με την ανάπτυξη και ένα κρίσιμο στοίχημα με την παραγωγική ανασυγκρότηση το οποίο θα πρέπει να κερδίσει. Και θα το κερδίσουμε!

3. Σε τί ποσοστό έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο σας και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στα επαγγέλματα της κοινωνίας;

Tο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής μας Κίνησης είναι σχεδόν έτοιμο. Σε αυτό δήλωσαν συμμετοχή ενεργοί πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και με βάση ένα κοινό σχέδιο δράσης δεσμευόμαστε να πάμε το Δήμο μπροστά! Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί, αλλά να γνωρίζετε ότι θα είναι πλήρες, θα είναι δυναμικό και αντιπροσωπευτικό ως προς τις πολιτικές αφετηρίες, τις ηλικίες, τα επαγγέλματα και τις περιοχές. Αποτελείται από ιδιαίτερα αξιόλογους υποψηφίους, ο καθένας από τους οποίους είναι διακεκριμένος στον χώρο στον οποίο επαγγελματικά και κοινωνικά δραστηροποιείται.

4. Πως χαρακτηρίζετε τους συνυποψήφιους σας;

Έχουμε σίγουρα διαφορετικές επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές αφετηρίες. Επειδή όμως έχω μια αυτοδιοικητική κουλτούρα προσφοράς έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους ανθυποψηφίους δημάρχους Σουλίου ως συνοδοιπόρους σε ένα γοητευτικό ταξίδι με κοινό προορισμό. Άλλωστε η εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι αναπόσπαστο συστατικό μιας επιτυχημένης δημοτικής αρχής. Εύχομαι σε όλους να έχουμε έναν καλό προεκλογικό αγώνα με όρους και κανόνες που θα σέβονται τους πολίτες, τον τόπο, και τις αξίες μας.

5. Πως χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη;

Δεν σας κρύβω ότι για οκτώ χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος είχα δεχθεί κριτική επειδή στήριζα θεσμικά το έργο της απερχόμενης δημάρχου. Δεν το έκανα επειδή ήταν δήμαρχος η κ. Μπραΐμη αλλά επειδή αισθανόμουν έντονα την ευθύνη να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο μου. Θα το έκανα και με όποιον άλλον είχε εκλεγεί δήμαρχος Σουλίου το 2010 και το 2014. Το να μην κάνεις τίποτα ή να «πριονίζεις» την καρέκλα ενός δημάρχου είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς θεσμικά να στηρίξεις ό,τι θετικό συμβαίνει γύρω σου. Δεν είναι στην κουλτούρα μου να ακυρώνω το έργο κανενός. Θα πατήσουμε πάνω στα όσα θετικά έχουν γίνει από την απερχόμενη δήμαρχο και με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης θα πάμε το Δήμο Σουλίου ακόμη πιο μπροστά!

6. Πως χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δημοτική αρχή; Πού πέτυχε και πού υστέρησε;

Θεωρώ πως έγιναν προσπάθειες, δόθηκαν μάχες και όντως πολλά πράγματα στο Δήμο Σουλίου άλλαξαν. Ερχόμαστε ως συνεχιστές του όποιου έργου έχει επιτευχθεί και γι’ αυτό ξεκίνησα τον κύκλο των προεκλογικών επαφών μου από την πρώτη δημότη του δήμου μας. Την ίδια την δήμαρχο! Όμως η δημοτική μας παράταξη πιστεύει ακράδαντα ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Γι’ αυτό και πρεσβεύουμε μια αυτοδιοικητική κουλτούρα και μια πολιτική νοοτροπία πιο διεκδικητική, πιο άμεση και πιο αποτελεσματική.

7. Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Ζούμε σε ένα δήμο με συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα του περιβάλλοντος, της παραγωγής, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης. Εδώ και πολλά χρόνια αυτή η εξίσωση αποτελεί γρίφο αλλά και στοίχημα ευθύνης για όλους μας. Εμείς θα λύσουμε το γρίφο! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα ηγηθώ μιας δημιουργικής πορείας για να αφήσουμε πίσω την απαισιοδοξία και τη λογική του τίποτα δεν αλλάζει στο δήμο μας και θα φέρουμε ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια. Έχουμε το σχέδιο, διαθέτουμε την εμπειρία και θα το πράξουμε. Από την πρώτη κιόλας ημέρα!

8. Ποιες είναι οι πρώτες 3 παρεμβάσεις σας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι ο τουρισμός αποτελεί μείζον θέμα για εμάς καθώς μπορεί να επηρεάσει θετικά όλους του επιμέρους τομείς (π.χ. την μεταποίηση, τις υπηρεσίες, κτλ.). Σαν παράταξη πιστεύουμε στο τρίπτυχο «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ – ΔΡΑΣΗ – ΟΡΑΜΑ» και αυτό θα αποτελέσει το πλαίσιο των παρεμβάσεων μας . Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με ειδικούς του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και στον Δήμο Σουλίου και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοπόρο, αυθεντικά ελληνικό σύνολο υπηρεσιών, προσφέροντας στον εκάστοτε τουρίστα άριστες εμπειρίες και εντυπώσεις
Ως δημοτική αρχή θα δώσουμε άμεση προτεραιότητα στο να καταστήσουμε την τουριστική πολιτική στο Δήμο Σουλίου ως έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας. Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει ότι θα πρέπει να αναδείξουμε και να προωθήσουμε στην περιοχή προϊόντα και υπηρεσίες με χαρακτήρα «Brand-Σούλι». Η δική μας πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι στηρίζεται στη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση των τουριστικών υπηρεσιών, τη σύνδεσή τους με την τοπική οικονομία και παραγωγή, με τον πολιτιστικό, θρησκευτικό και ιστορικό μας πλούτο, με τις εναλλακτικές μορφές αθλητισμού αλλά και την ολοκλήρωση μιας σειράς έργων τα οποία αφορούν στις υποδομές και το περιβάλλον. Συνεπώς, η τουριστική ανάπτυξη του δήμου πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, με την βοήθεια ειδικευμένων επιστημόνων, με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του Δήμου μας, την αύξηση της επισκεψιμότητητας, των διανυκτερέυσεων στα ξενοδοχεία της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

9. Πότε θα είστε σε θέση να αναπτύξετε το πρόγραμμα σας;

Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε εδώ και μήνες ξεκινήσει ένα μεγάλο κύκλο διαλόγου και διαβούλευσης με τους πολίτες, τις συλλογικότητες του Δήμου μας αλλά και έγκριτους επιστήμονες της αποδημίας. Μην ξεχνάτε ότι μια διακεκριμένη συνδημότισσά μας η Πανεπιστημιακός κ. Άννα Κούρτη έχει αναλάβει το ρόλο της Συντονίστριας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Δήμο Σουλίου για λογαριασμό της παράταξής μας. Σε αυτό τον ευρύ διάλογο συμμετέχει μεγάλος αριθμός πολιτών και φορέων οι οποίοι με τις ιδέες και τις προτάσεις τους συνδιαμορφώνουν τη βάση του προεκλογικού μας προγράμματος που θα αποτελέσει «Ευαγγέλιο» ανάπτυξης για το Δήμο μας αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό και η ανακοίνωσή του προγράμματός μας δεν θα είναι το έναυσμα αλλά η κατακλείδα αυτής της αμφίδρομης επικοινωνίας και ανταλλαγής χρήσιμων απόψεων και προτάσεων με τους συνδημότες μας και τους φορείς του τόπου μας. Τώρα σε ό,τι αφορά το χρονικό ορίζοντα που αυτά θα δημοσιοποιηθούν, να είστε βέβαιος ότι έγκαιρα θα είναι στη διάθεση του κάθε συνδημότη μας. Ηρθε η ωρα να αφήσουμε πίσω τις γενικόλογες προεκλογικές εξαγγελίες και να περάσουμε σε ένα σύγχρονο λόγο που θα τεκμηριώνει στοχευμένα το πρόγραμμα.

10. Επιγραμματικά ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σας;

Η αειφόρος ανάπτυξη, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η επιχειρηματικότητα, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, η απασχόληση, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η ποιότητα ζωής, η εξυπηρέτηση του πολίτη, οι αναβαθμισμένες παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες, ο ψηφιακός δήμος, η κοινωνική μέριμνα και οι κοινωνικές δομές του Δήμου, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση αποτελούν πεδία προβληματισμού όλο το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα όμως, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η υλοποίηση του προγράμματός μας. Η παράταξή μας έχει κάνει όλο τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να προωθήσουμε ως νέα δημοτική αρχή μια νέα αυτοδιοικητική φιλοσοφία, που θα εγγυηθεί την ισόρροπη παραγωγική ανάπτυξη απ’ άκρη σ’ άκρη στο Δήμο Σουλίου με οφέλη για τους συνδημότες μας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Καταλυτικής σημασίας θεωρούμε την ανάγκη ανάδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα «Brand-Σούλι». Να θυμάστε ότι εδώ και μήνες συστρατευμένοι σε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τους πολίτες και τις συλλογικότητες, υπηρετούμε μια δέσμευση: «Ότι θα διοικήσουμε το Δήμο Σουλίου πιο αποτελεσματικά».
10 ερωτήσεις στο υποψήφιο δήμαρχο Νικόλα Κάτσιο - Τι λέει για συνυποψηφίους, ψηφοδέλτιο, απερχόμενη δημοτική αρχή, πρόγραμμα και τουρισμό 10 ερωτήσεις στο υποψήφιο δήμαρχο Νικόλα Κάτσιο - Τι λέει για συνυποψηφίους, ψηφοδέλτιο, απερχόμενη δημοτική αρχή, πρόγραμμα και τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.