Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα




Νομίζω ότι είναι καιρός να σοβαρευτείτε εκεί στην ΔΕΥΑΗ, Διότι είναι πραγματικά εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει με τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος!

Ένα από τα παραδείγματα είναι η περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατέβαλε 14.531 ευρώ [Ένταλμα πληρωμής] για δικαστική αποζημίωση σε εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε παρανόμως, ενώ απουσίαζε για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου [Άρειος Πάγος 594/2015]. Από δε αυτά τα χρήματα σχεδόν τα μισά ήταν τόκοι υπερημερίας.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι διευθυντές και προϊστάμενοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, και, δεν μπαίνουν καν στον κόπο, να συμβουλευτούν και να λάβουν γνωμοδότηση από έναν αρμόδιο δικηγόρο, ο οποίος βεβαίως είναι σε θέση να ερμηνεύσει το εργατικό δίκαιο και να καθοδηγήσει για τις νόμιμες ενέργειες.
Βέβαια, όπως προκύπτει από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος ψηφίστηκε με την 317/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας [ΟΕΥ ΔΕΥΑΗ Αποφ. 317/2017], η παραπάνω καταβολή δικαστικής αποζημίωσης δεν ήταν αρκετή για να συνετιστούν οι διοικούντες και να διαμορφώσουν έναν κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, ο οποίος θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων λαθών.
Και αναρωτιέμαι! Μήπως δεν προσέλαβε ακόμη νομικό σύμβουλο η επιχείρηση αυτή και συνέταξε μια «έκθεση μικρού παιδιού δημοτικού σχολείου» την οποία υπέβαλε ως Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, και, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, πλην μιας εξαίρεσης, τον επικύρωσε χωρίς καμία μελέτη ή παρατήρηση επί των άρθρων;
Πάντως την τελευταία φορά που επιχείρησε να προσλάβει δικηγόρο η ΔΕΑΥΗ, έγινε άμεση παρέμβαση από τον δικηγορικό σύλλογο Θεσπρωτίας, διότι η προκήρυξη που δημοσίευσε ξέφευγε από τα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και φωτογράφιζε συγκεκριμένους υποψήφιους! [Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου] [Προκήρυξη ΔΕΥΑΗ] [Ορισμός δικηγόρου από Αθήνα]
Διότι τόσο τα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως αναφέρονται στα άρθρα 22 & 23 του Οργανικισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, και προκαλούν το γέλιο ακόμη και με μια απλή ανάγνωση, όσο και τα αναφερόμενα στα άρθρα 9 & 10, που αφορούν το προσωπικό και τα προσόντα πρόσληψης, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες διατάξεις που κρύβουν μάλλον ηθελημένες και σκόπιμες παρεμβάσεις για μελλοντικές εξυπηρετήσεις δικών μας ανθρώπων, είναι εμφανώς μη σύμφωνα με την νομοθεσία.
Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η «παράβλεψη» δύο τουλάχιστον επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον νόμο, να ασκήσουν καθήκοντα γενικού διευθυντή, και η πρόβλεψη για την θέση αυτή μόνο ειδικοτήτων που μάλλον «βολεύουν» ορισμένους.
Ευτυχώς δηλαδή που εκεί στο υπουργείο εσωτερικών σας πρόλαβαν, έστω και αναδρομικά, με την εγκύκλιο 24006/30-05-2018 [Εγκύκλιος], η οποία στηρίζεται στο άρθρο 348 του νόμου 4512/2018 [Ν, 4512/2018] και είστε πλέον υποχρεωμένοι, κύριοι της ΔΕΥΑΗ, να διορθώσετε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο, εν αγνοία τους μάλλον, ψήφισαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές σας προθέσεις.


Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα  Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.