Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι


Τη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς, επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου, του τοπικού Λαογραφικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, μαζί με μέλη των διοικήσεων των ανωτέρω φορέων.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου το οποίο από το 1999 αναδεικνύει την τοπική παράδοση της περιοχής, στηρίζοντας τον τουριστικό χαρακτήρα του δήμου Σουλίου. Ο Ν. Κάτσιος συνεχάρη τη διοίκηση του Μουσείου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε, ως νέα δημοτική αρχή να λύσει το ζήτημα της αποπεράτωσης των κτιριακών εργασιών και το ζήτημα της φύλαξης. Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε ότι: «Ο δήμος μας θα σταθεί αρωγός στο Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου, καθώς αποτελεί έναν πολύτιμο πολιτιστικό πόρο που με σχέδιο και προγραμματισμό θα ενισχύσει στην πράξη την αύξηση της επισκεψιμότητας του, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και θα τονώσει το τουριστικό προφίλ του δήμου Σουλίου».

 
Στη συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου, ο Ν. Κάτσιος ζήτησε τη στήριξή τους, ώστε με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο και με τη συνεργασία του δήμου Σουλίου και των πολιτιστικών φορέων του δήμου Σουλίου να διοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, που θα προωθούν με όρους εξωστρέφειας ένα ισχυρό branding.

 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με κυριότερο την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, με τον Ν. Κάτσιο να του αναλύει τις δεσμεύσεις για τη συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες στο δήμο Σουλίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, αφού δεσμεύτηκε για την άμεση αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα εποικοδομητική σχέση συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες, που θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο υπογραμμίζοντας ότι: «Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι σημαντικός στην επίλυση της εξίσωσης που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, με τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και με τη διαδικασία αναπτυξιακής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου. Για τη νέα δημοτική αρχή ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων δεν θα είναι περιφερειακός αλλά ουσιαστικός. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου και η απόδοση των πόρων –μεταξύ άλλων- θα πάψουν να είναι έννοιες ξένες προς τις ίδιες τις Δ.Κ.».

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.