Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη

Άλλη μια εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής της Δημοτικής περιουσίας.

Άλλη μια απόδειξη ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι απλά διαχειριστές καταστάσεων με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χωρίς όραμα και ηγετικά χαρίσματα, είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά καταστήματα που υπάρχουν στις καινούριες εργατικές κατοικίες στην Νέα Σελεύκεια, καθώς και στην πλατεία της πολυπληθούς αυτής τοπικής κοινότητας, εντός του χώρου του προαυλίου του Ιερού ναού.

Και, αν και, η ευθύνη κατανέμεται διαχρονικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή στα τεσσεράμισι χρόνια διαχείρισης, και όχι διοίκησης του τόπου και εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας, δεν έκανε τίποτα απολύτως για να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση με αποτέλεσμα τα καταστήματα αυτά να αφεθούν στην μοίρα τους και να καταστρέφονται καθημερινά.

Χρονίζει λοιπόν η κατάσταση εγκατάλειψης των εν λόγω καταστημάτων, που αφενός θα εξυπηρετούσαν τους κατοίκους μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, αν λειτουργούσαν, και αφετέρου θα αξιοποιούνταν η δημοτική περιουσία.

Το ότι έγινε άγονη δημοπρασία στις 30 Ιανουαρίου 2018 δεν απαλλάσσει κανέναν των ευθυνών του. Δεν είναι όπως φαίνεται λογικό κάποιος σώφρων επιχειρηματίας να επενδύσει χρήματα σε κτίρια τα οποία είναι πλέον βανδαλισμένα και κατεστραμμένα.

Απλά, ως πόντιος Πιλάτος, η νυν Δημοτική Αρχή. θεώρησε ότι έκανε το καθήκον της το οποίο αρχίζει και τελειώνει σε μια δημοπρασία, χωρίς να επενδύσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Καλές οι προεκλογικές φιέστες, οι κάθε λογής θεατρικές παραστάσεις κατόπιν εορτής, το δήθεν ενδιαφέρον για την χερσαία ζώνη, η άκαιρη και ανούσια προσπάθεια προβολής του τουριστικού προϊόντος, η βράβευση αθλητών για να βγάζουμε φωτογραφίες μαζί τους και τα ταξιδάκια στην Αθήνα για βραβεύσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, αλλά δεν οδηγούν πουθενά αν δεν γίνονται οι αντίστοιχες ενέργειες όταν πρέπει και όπως πρέπει.

Κανένα άλλοθι των φορέων που εμπλέκονται δεν μπορεί να καλύψει όσους με πράξεις ή με παραλείψεις άφησε να εξελιχτεί σε αυτό το σημείο, μια κατάσταση απόλυτης εγκατάλειψης και λεηλασίας της δημοτικής περιουσίας.

Το αν λειτουργήσουν τα δημοτικά αυτά καταστήματα, (που σημειωτέον το μεν ένα έχει καταπληκτική θεά, από το σημείο στο οποίο βρίσκεται, το δε άλλο είναι σε κεντρικό σημείο της κοινότητας), και θα προσέφεραν θέσεις εργασίας σε νέους την περίοδο που ο δείκτης ανεργίας και μηδενικής επιχειρηματικότητας έχει χτυπήσει κόκκινο, μάλλον δεν εντάσσεται στους προβληματισμούς των τοπικών αρχόντων.

Το ότι είναι ντροπή, πρακτικά και αισθητικά, για την περιοχή μας, μάλλον δεν τους αφορά.

Το ότι δημοτική περιουσία λεηλατήθηκε και λεηλατείται καθημερινά, μάλλον δεν τους αφορά.

Εκ του αποτελέσματος μάλλον όχι.

Θεοχάρης Δ Ιωάννης
Υποψήφιος Σύμβουλος Κοινότητας Ηγουμενίτσας
με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.