Συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού

 
Τα προβλήματα του τοπικού τουριστικού προϊόντος, η προβολή και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Αποστόλη Φούρκα και τον Γραμματέα Μιχαήλ Τζούνα.

Τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και πιο συγκεκριμένα:
- τη σήμανση σε διάφορα σημεία αναφοράς του Δήμου
- τις προτρεπτικές σημάνσεις σε σημεία εκτός Δήμου όπως η Εγνατία το Λιμάνι Ηγουμενίτσας και η Πάργα
- το καθαρισμό, μονοπατιών, μνημείων και άλλων επισκέψιμων σημείων
- την άμεση αντικατάσταση των μολυσμένων πλατάνων του Αχέροντα
- τις αυξημένες ανάγκες δημοτικής καθαριότητας στον Αχέροντα κατά την θερινή περίοδο
- τη φωταγώγηση των σημείων αναφοράς του Δήμου
- την οριοθέτηση της όχθης του Αχέροντα στο οικόπεδο 21

Επίσης τα μέλη του Δ.Σ., ανέφεραν μια σειρά από προτάσεις και από αιτήματα, όπως:
- την δημιουργία Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής με την συμμετοχή μελών του συλλόγου
- την θεσμοθέτηση Αντιδήμαρχου Τουρισμού
- την παρουσία μελών του συλλόγου στις τουριστικές αποστολές του Δήμου
- την έκδοση νέων ενημερωμένων και περισσότερο πλούσιων τουριστικών οδηγών, εντύπων και ηλεκτρονικών με αναλυτικούς χάρτες

Με αφορμή την συνάντηση αυτή, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε:

«Στον σχεδιασμό μας ο Τουρισμός αποτελεί βασικό κεφάλαιο του αναπτυξιακού προγράμματός μας. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συμμέτοχούς μας. Τα όσα ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. είναι πολύ σημαντικά και δεσμευόμαστε για την υλοποίηση των περισσότερων από αυτά μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2020. Δεσμευόμαστε πως με την ανάληψη καθηκόντων της νέας μας Δημοτικής Αρχής, θα θεσπιστεί Αντιδήμαρχος Τουρισμού άλλα και Διευρυμένη Τουριστική Επιτροπή με την συμμετοχή και μελών από τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού.
Το πλάνο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και να έχει ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές. Οι κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής Τουρισμού είναι δεδομένο πως θα περιλαμβάνουν την επιπλέον αξιοποίηση του Αχέροντα με βάση τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, τον ορεινό όγκο της Παραμυθιάς και του Σουλίου, τον παραμελημένο τουριστικά Καλαμά, την ίδια την Παραμυθιά με τα βυζαντινά της μνημεία, την παράδοση στις τέχνες, το εμπόριο και τα γράμματα καθώς και με το ιστορικό κέντρο της πόλης που πρέπει να βγει από τα συρτάρια των υπουργείων και επιτέλους να υλοποιηθεί»
Συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Συνάντηση Καραγιάννη με τον Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων και Δράσεων Εναλλακτικού Τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.