90 χρόνια συμπληρώνει η Φιλαρμονική Φιλιατών



Η Φιλαρμονική Φιλιατών στις δράσεις της για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από ιδρύσεώς της, συμμετέχει δια του Αρχιμουσικού της κ. Κωνσταντίνου Δελλή στο Επιστημονικό Συνέδριο '' Η ΜΠΑΝΤΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ"

5-7 Απριλίου 2019 ΚΕΡΚΥΡΑ!!!

Σάββατο 6 Απριλίου 9.30 (π.μ). Αίθουσα Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, Νικηφόρου Θεοτόκη 10.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

«Δημοτική Φιλαρμονική Φιλιατών»: Ιστορία, Kοινωνική Διάσταση, ο Εκπαιδευτικός και Καλλιτεχνικός της Ρόλος, στους Φιλιάτες και στην Ευρύτερη Περιοχή του Ν.Θεσπρωτίας.

Το έτος 2019 συμπληρώνονται 90 Χρόνια Ιστορίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Φιλιατών μιας Φιλαρμονικής με κοινωνική και εκπαιδευτική υπόσταση…που διαδραμάτισε και εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της πόλεως των Φιλιατών και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας. Στο συνέρδιο θα γίνει μια εκτενής παρουσίαση (από τον Αρχιμουσικό της κο.Κωνσταντίνο Δελλή), της Ιστορικής πορείας της Μπάντας από ιδρύσεώς της ,παρουσιάζοντας και τις κοινωνικό-πολιτικο-οικονομικές συνθήκες της εποχής αλλά και τις καλλιτεχνικές επιδράσεις της μέχρι και σήμερα…Θα γίνει αναφορά στους Αρχιμουσικούς που τη διηύθυναν, ιδιαίτερη αναφορά στους Κερκυραίους και τις καταβολές που ακόμα και σήμερα φέρει η μπάντα , από το νησί των Φαιάκων. Θα γίνει αναφορά στο κοινωνικό-εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό ρόλο που διαδραματίζει καθώς και στις δράσεις της καθ’όλη τη διάρκεια των χρόνων ζωής της. Θα χρησιμοποιηθεί πλούσιο διαδραστικό υλικό από τα αρχεία τοπικών εφημερίδων και περιοδικών(1929 έως και σήμερα), φωτογραφικό υλικό προς άντληση σημαντικών συμπερασμάτων για το ρόλο της Φιλαρμονικής Φιλιατών.
90 χρόνια συμπληρώνει η Φιλαρμονική Φιλιατών 90 χρόνια συμπληρώνει η Φιλαρμονική Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.