Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας”



Ονομάζομαι Αναστάσιος Αηδόνης, είμαι 25 ετών κατάγομαι από το Καρτέρι Θεσπρωτίας και είμαι αγρότης – μελισσοκόμος. Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Τσιάβου και έχουμε έναν γιο 4 ετών, τον Φαίδωνα. Ζω και εργάζομαι στην πόλη της Ηγουμενίτσας και δραστηριοποιούμαι στον αγροτικό τομέα διότι έχω την πεποίθηση ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί την βάση της οικονομίας ενός τόπου και κατ’ επέκταση μιας χώρας, ειδικότερα στην εποχή μας που όλο και λιγότεροι νέοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτόν λόγω των ανύπαρκτων κινήτρων και της χαμηλής απόδοσης κέρδους.

Όταν αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική για μένα πρόταση του κ. Θωμά Δημητρίου για να ασχοληθώ με τα κοινά στην πόλη όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω το παιδί μου, δεν κρύβω ότι πολλοί γνωστοί μου εξέφρασαν την επιφύλαξή τους και την απογοήτευσή τους ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό ακριβώς με γέμισε πείσμα και με όπλισε με δύναμη και θέληση να αποδεχτώ την πρόταση και να ενταχθώ κι εγώ στον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Η έλλειψη πολιτικοποίησης των νέων και η απάθεια αποτελεί το αγκάθι στην πρόοδο ενός τόπου. Σε μια δημοκρατία είναι πιστεύω αδιανόητο να παραμένω αδιάφορος για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην πόλη μας και επηρεάζουν την ζωή όλων των συνδημοτών μας στην καθημερινότητά τους αλλά και μακροπρόθεσμα.

Το όραμά μου είναι να ζω εγώ και η οικογένειά μου σε μια πόλη σύγχρονη με τα δεδομένα άλλων αναπτυγμένων Ευρωπαϊκών πόλεων που όμως θα διατηρεί την παράδοση και το ιδιαίτερο χρώμα της, και θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλω ώστε να υλοποιηθεί. Η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων που προέρχονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και των κονδυλίων του Δήμου με σκοπό την καθαριότητα, ο επαρκής φωτισμός, ο εξωραϊσμός της, η ένταξη της τεχνολογίας στην ζωή της στο πλαίσιο των «έξυπνων πόλεων», η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση της αγροτικής και τουριστικής παραγωγικότητας, η επέκταση των ποδηλατοδρόμων, η δημιουργία του περιφερειακού Ηγουμενίτσας, ελπίζω και η δημιουργία ενός μελισσοκομικού πάρκου, η ανάδειξη και διαφήμιση του Δρεπάνου ως περιοχή Natura, η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε δημότη αλλά και επισκέπτη, το κολυμβητήριο που οφείλαμε να έχουμε ως πόλη, η ανακαίνιση του κτιρίου της παλιάς μαθητικής Εστίας και η μεταμόρφωσή του σε κέντρο πολιτισμού της πόλης μας, η περαιτέρω αξιοποίηση του λιμένα μας σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς του δήμου, της περιφέρειας και της πολιτείας, είναι οι τομείς για τους οποίους θα εργαστώ με ζήλο, τιμιότητα και ειλικρίνεια, ώστε η πόλη μας να πάρει την θέση που της αξίζει τόσο στην καρδιά μας όσο και στην Ευρώπη.

Για την επίτευξη όλων αυτών των στόχων, βασικοί πυλώνες είναι θεωρώ η δημοκρατία και η αλληλεγγύη. Χρειάζεται όλοι οι πολίτες να εργάζονται και να συνεργάζονται για το καλό της πόλης μας και κατά συνέπεια να απολαμβάνουν και τα αγαθά αποτελέσματα. Είναι λοιπόν ανάγκη να αλλάξουμε πορεία, για να απολαμβάνουμε όλοι μια σύγχρονη πόλη που συνδέει την χώρα μας με την Δύση, μια πόλη που σέβεται τον πολίτη, τον ποδηλάτη, τον πεζό, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, μια πόλη δηλαδή, όπου αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται και να μεγαλώνει τα παιδιά του.
Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας”  Αναστάσιος Αηδόνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή πορείας” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.