Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους



Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», στο πλαίσιο της διαρκούς του συνεργασίας με τις Δομές των ΚΔΑΠ, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠμεΑ «το εργαστήρι» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζομένους.

Ο κ. Λώλος για μία ακόμη φορά είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών, αλλά και να συζητήσει με τους εργαζομένους για τον τρόπο λειτουργίας και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Δομών, οι οποίες εξυπηρετούν πλήθος παιδιών, αλλά και των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λώλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι Δομές των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ, αποτελούν θεσμό πυλώνα της κοινωνικής μας πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια. Ο σεβασμός και η φροντίδα μας στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και η στήριξη των υποστηρικτικών Κοινωνικών Δομών ήταν και συνεχίζει να είναι ξεκάθαρη δέσμευση και πολιτική απόφασή μας. Ως Δημοτική Αρχή σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου μας δίνοντας την ώθηση που είχαν ανάγκη. Καταφέραμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε τις Δομές αυτές, αλλά και να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους, ενώ παράλληλα επεκτείναμε τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων του ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» από 50 σε 120, αυξάνοντας την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και προχωρώντας στην πρόσληψη δύο επιπλέον εκπαιδευτικών. Δίνοντας προτεραιότητα στις σταθερές εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που απασχολείται στις Δομές αυτές, αποπληρώσαμε τις οφειλές μισθοδοσιών χρόνων και σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, αποκαθιστώντας την εργασιακή ηρεμία.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο των εργαζομένων σε αυτές τις Δομές θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων αλλά και τη μόνιμη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.