Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό»

 
Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου, έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς το οποίο ανά διαστήματα αδυνατεί να υποστηρίξει τις προβλεπόμενες βάρδιες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ενημερώθηκε από τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας κ. Γεώργιο Λύγκα, για τους λογούς που έχουν οδηγήσει στην πλημμελή εξυπηρέτηση των πολιτών. Σύμφωνα μα την ενημέρωση του κ. Λύγκα, για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει μειωμένο προσωπικό στις βάρδιες, λόγω της μη ανανέωσης αποσπάσεων, λόγω συνταξιοδότησης και λόγω των μετακινήσεων ιατρών σε άλλα Κέντρα Υγείας.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι η ανά διαστήματα παροχή υπηρεσιών μόνο στα επείγοντα περιστατικά, κάτι που είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για την παροχή του αγαθού της υγείας στους εξυπηρετούμενους Δημότες του Δήμου Σουλίου.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε:
«Το αγαθό της Υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο και σε καμία περίπτωσή δεν μπορεί να γίνουν δεκτές εκπτώσεις στις υπηρεσίες των δημόσιων δομών υγείας σε καμία περιοχή. Ενημερώθηκα από τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς κ. Γεώργιο Λύγκα για τις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες προκαλούν έντονες ανησυχίες στην τοπική κοινωνία.

Γνωρίζω τις φιλότιμες προσπάθειες του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας, όπως γνωρίζω και τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 βουλευτών του νομού Θεσπρωτίας, για να έχει η Θεσπρωτία τις απαιτούμενες δομές υγείας.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, απαιτεί πανστρατιά όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και των πολιτικών του Νομού, για άσκηση όσων το δυνατόν περισσότερων πιέσεων και επιρροών έτσι ώστε η η παρούσα κατάσταση να μην έχει μέλλον.

Εμείς θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες αυτές, έτσι ώστε ο Δημότης του Δήμου Σουλίου, να έχει απρόσκοπτες υπηρεσίες υγείας τόσο στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου».
Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό» Καραγιάννης γα τις εξελίξεις στο Κ.Υ. Παραμυθιάς: «Εύλογη η ανησυχία. Να επανδρωθεί άμεσα με το απαιτούμενο προσωπικό» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.