Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ



Η συνεργασία του δήμου Σουλίου με την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και η πορεία του έργου των "Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στον Αχέροντα", ήταν το αντικείμενο της επικοινωνίας του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Συντονιστή της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την ενημέρωση του στελέχους της ΜΟΔ, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα άξιας 1.500.000€ με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, ενώ το επόμενο βήμα είναι οι σχετικοί φάκελοι να δρομολογηθούν για έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι ώστε η υλοποίηση τους να ξεκινήσει.

Για μελέτες που δεν υπάρχουν, απαιτείται περίπου χρόνος 2 ετών για να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εκτίμηση του Συντονιστή της Ομάδα Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ, ο οποίος σημείωσε πως η ΜΟΔ βοήθησε στην υλοποίηση των τεχνικών δελτίων.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραλαβής της μελέτης και δημοπράτησης του έργου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τον Αχέροντα ο Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε:

"Οι Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις στον Αχέροντα, είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη δράση που πραγματοποιείται με την συμμετοχή τόσων φορέων. Ο κάθε φορέας, oπως και ο Δήμος Σουλίου, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστηρίξει το μεγαλόπνοο σχέδιο που μπορεί να δώσει στην μυθική περιοχή του Δήμου μας, μια βιώσιμη ανάπτυξη. H συνεργασία μας με την ΜΟΔ, για την παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα είναι μόνιμη. Η ΜΟΔ στηρίζει τον Δήμο Σουλίου για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή του προγράμματος και είμαστε σίγουροι πως το έργο θα ολοκληρωθεί, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα και το προϊόν του Αχέροντα. Μέσω του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση της υφιστάμενης οργάνωσης δραστηριοτήτων σε πολλά σημεία του ποταμού καθώς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας."
Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.