Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου



Ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Σουλίου, με αφορμή το τριήμερο μνήμης του ολοκαυτώματος του Σουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Τιμούμε την θυσία των προγόνων μας που έμειναν στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας, ως ηρωικές μορφές που αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου στην υποδούλωση τους από τον τούρκικο ζυγό.

Η θυσία τους εκπέμπει ακόμα και σήμερα διαχρονικά μηνύματα των ιδανικών της ελευθερίας και αποτέλεσε κορυφαία έκφραση αυτοθυσίας, αξιοπρέπειας ενώ ήταν γεγονός που συγκλόνισε τον τότε ευρωπαϊκά κόσμο.

Σήμερα οφείλουμε να αντιδρούμε στην προσπάθεια απομυθοποίησης γενικότερα της Ελληνικής ιστορίας και ειδικότερα του αγώνα των Σουλιωτών, από κύκλους που προσπαθούν να αποδημήσουν το Ηρωικό Έπος των προγόνων μας.

Είναι χρέος μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και γι΄ αυτόν τον λόγο, η αναβάθμιση των Εορτών Σουλίου θα αποτελέσει το πρώτο θέμα των εργασιών της Διευρυμένης Διαδημοτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη του Σουλίου, που εξαγγείλαμε προεκλογικά και που κληθούν θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Σουλίου καθώς και επιστήμονες με καταγωγή από τα Σουλιοτοχώρια.

Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, τους οφείλουμε πολλά και είναι υποχρέωση μας η συνεχής μεταλαμπάδευση των αξιών τους, των ιδανικών τους και του βαθύτερου νοήματος της θυσίας τους".
Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου Καραγιάννης: Διαχρονικά μηνύματα από την θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ και των Ηρώων του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.