Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 
 
Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου ο εθνομάρτυρας και ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πολλοί πιστοί προσήλθαν και συνεόρτασαν τη μνήμη του πατροΚοσμά. Και την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου, που εψάλη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. 
Και ανήμερα, που τελέστηκε όρθος και θεία λειτουργία μετ' ατοκλασίας. 
 
Μιλώντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος και στον εσπερινό και στη θεία λειτουργία, τόνισε ότι ο Ελληνοθρόδοξος αγώνας του εθνεγέρτη Κοσμά του Αιτωλού "αποκαλύπτει τη γυμνότητα και τη φτώχεια των σημερινών Ορθοδόξων. 
Γι' αυτό το φλογερό κήρυγμά του στις ημέρες μας, με βασικό μήνυμα "Χριστός και ψυχή σας χρειάζονται", δεν βρίσκει απήχηση ". 
 
Και πρόσθεσε: "Μπορεί να βοήθησε τους σκλάβους της Τουρκοκρατίας, δεν βοηθάει όμως εμάς τους υπόδουλους της παθοκρατίας. Γιατί αναζητουμε τη λύτρωση στο κακό, το οποίο, όμως, είναι αυτό, που μας καταθλίβει, γιατί ψάχνουμε την αλήθεια σε λάθος δρόμους. Το κακό καταδίκασε και την αλήθεια έδειξε μ' όλη τη δύναμη της ψυχής του ο πατρο Κοσμάς. Ό,τι στην αρχή νομίζουμε για φως, αποδεικνύεται κατόπι σκοτάδι. Κι περιφερόμαστε απογοητευμένοι από τη μια πλάνη στην άλλη, χωρίς να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το σκοτάδι και τις σκιές. Δεν παίρνουμε τη μεγάλη απόφαση, αυτή, που προέτρεπε να πάρουν οι ραγιάδες ο άγιος Κοσμάς, να ακτινοβοληθούμε από το φως της Ορθοδοξίας".
Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  Πανηγυρικά τιμήθηκε στον εορτάζοντα ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.