Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Ανησυχία για 400 σπουδαστές του πρώην ΤΕΙ Ηγουμενίτσας 
 
 

Ανησυχία επικρατεί στους 400 και πλέον σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.
Το Τμήμα είναι το μοναδικό από τα ομοειδή του σε ολόκληρη τη χώρα που δεν μετεξελίχθηκε σε Πανεπιστημιακό και στην ουσία καταργείται αφού από φέτος δεν έχει εισακτέους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές του να είναι οι τελευταίοι που θα αποφοιτήσουν από ΤΕΙ στη χώρα.
Την ίδια στιγμή φοιτητές πρώην ΤΕΙ που παρακολουθούν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο σε άλλα ιδρύματα της χώρας, έχουν τη δυνατότητα να «αναβαθμίσουν» το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακό, επιλέγοντας κάποιον επιπλέον αριθμό μαθημάτων, μέσα στο ίδιο τους το ίδρυμα, ενώ για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.
Σ’ αυτό το κλίμα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη επισκέφθηκε χθες το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηγουμενίτσας, ζητώντας την παρέμβαση του πανεπιστημίου, στο οποίο πλέον υπάγεται το Τμήμα.
Αιχμή του αιτήματος είναι η παροχή δυνατότητας για «αναβάθμιση» του πτυχίου τους, εντασσόμενοι, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Ηγουμενίτσα, σε κάποιο από τα αντίστοιχα τμήματα που μετεξελίχθηκαν σε ΑΕΙ.
 

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.