Τα ΚΤΕΛ συζήτησαν για το μέλλον τους

Τα ΚΤΕΛ συζήτησαν για το μέλλον τους 
 
 

Τις διοικήσεις αλλά και πλήθος μελών των ΚΤΕΛ όλης της χώρας έφερε στα Γιάννινα η ετήσια Γενική Συνέλευση.

Όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας. Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες ξεπεράστηκαν με πολύ και σκληρή δουλειά και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα θα βρουν πλέον τις λύσεις τους.

Παράλληλα τόνισε ότι τα ΚΤΕΛ θα απαντήσουν με επιτυχία στις νέες προκλήσεις και θα συνεχίσουν την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών τους.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σοφοκλής Φάτσιος τόνισε ότι σε πείσμα των μέτρων που έφερε η οικονομική κρίση τα ΚΤΕΛ επιβιώνουν και αναπτύσσονται.

Σήμερα λειτουργούν 62 ΚΤΕΛ σε όλη την χώρα τα οποία έχουν δρομολογημένα πάνω από τεσσεράμισι χιλιάδες λεωφορεία και εξυπηρετούν το 80% από το σύνολο των επιβατών.

Τις εργασίες χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος εξήρε τον ρόλο των ΚΤΕΛ κυρίως στην εξυπηρέτηση των απομονωμένων χωριών ενώ έκανε ειδική μνεία στη διάρκεια της προσφοράς του.

«Η δοκιμασία της τελευταίας δεκαετίας είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Σήμερα οι οιωνοί είναι καλοί και όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Τα ΚΤΕΛ αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό και οι προοπτικές είναι ευοίωνες» τόνισε ο κ. Τασούλας.

Χαιρετισμούς στην ετήσια Γενική Συνέλευση απηύθυναν οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, τονίζοντας ότι από την πλευρά τους θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Ηπείρου που απουσιάζει στο εξωτερικό μετέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Λαζάνης ενώ τον Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε την κοινωνική προσφορά των ΚΤΕΛ τόσο στην εξυπηρέτηση κατοίκων των χωριών όσο και στην μεταφορά των μαθητών ενώ απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας όπως επιτάσσουν οι υποχρεώσεις προς την Κοινότητα, το οποίο θα είναι προιόν διαλόγου.

Τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει ο νέος σταθμός στον Ελαιώνα το 2020 ώστε να λάβουν τέλος οι σημερινές τριτοκοσμικές συνθήκες των ΚΤΕΛ της Αθήνας και τόνισε ότι «η δική μας πόρτα είναι πάντα ανοιχτή για διάλογο».
Τα ΚΤΕΛ συζήτησαν για το μέλλον τους Τα ΚΤΕΛ συζήτησαν για το μέλλον τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.