Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας 
 
 

· Εδώ και δύο μήνες συζητιέται το θέμα του ΚΕΠ στον Δήμο μας. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Πράγμα που δεν έγινε. Για αυτό συζητιέται σήμερα κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.

· Το θέμα εμφανίζεται σαν πρόβλημα εξαφάνισης ενός φακέλου με προσωπικά δεδομένα, δίνεται δε έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας του Δήμου. Δεν είναι όμως τέτοιο πρόβλημα, η μόνον τέτοιο. Γιατί χάθηκε ένας φάκελος που κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει. Κατά ανάγκην μπαίνουν και άλλα ζητήματα.

· Είναι δεδομένο ότι εξαφανίσθηκε φάκελος από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας. Αυτό προκύπτει από υπηρεσιακή αναφορά της προϊσταμένης του ΚΕΠ προς την διοίκηση του Δήμου. Την οποία πληροφορηθήκαμε από τους «Θεσπρωτικούς Αντίλαλους».

· Είναι δεδομένο από την ίδια αναφορά ότι ο φάκελος περιέχει προσωπικά δεδομένα από την χορήγηση ΑΜΚΑ.

· Είναι δεδομένο ότι όσα γνωρίζουμε για το θέμα είναι από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.

· Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το ποιος δικαιούται ΑΜΚΑ ,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θέση μας είναι: Όσοι ζουν και εργάζονται στην χώρα μας δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα και όταν δύσκολα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. οι εργάτες γης στον κάμπο μας ( μανταρίνια αυτή την εποχή).

· Το κύριο πρόβλημα για μας δεν είναι το ποιος παίρνει ΑΜΚΑ αλλά αν αυτό είναι αποτέλεσμα συναλλαγής η και εκβιασμού. Γιατί αν αληθεύει το δημοσίευμα π.χ. της «Θεσπρωτικής», ότι γιατρός επικεφαλής κλινικής στο Αργυρόκαστρο έχει πάρει ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ της πόλης μας ,τότε υπάρχει πρόβλημα.

· Προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα σε σχέση με τον φάκελο:



ü Η διαδικασία χορήγησης ΑΜΚΑ δεν προβλέπει την κράτηση από τα ΚΕΠ των προσκομιζόμενων στοιχείων.(εφημερίδα της κυβέρνησης αρ. φύλλου 596/01/04/2009 άρθρο 4 παρ. 5). Στο ΚΕΠ της πόλης μας γιατί κρατιούνταν;

ü Οι εργαζόμενοι ενήργησαν προφανώς με εντολή της προϊσταμένης. Η προϊσταμένη με εντολή τίνος το έκανε;

ü Τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου μετά την αναφορά της εξαφάνισης του φακέλου;

ü Στον Δήμο μας λειτουργούν και άλλα ΚΕΠ,( Μαργαρίτι, Πλαταριά, Παραπόταμο, Πέρδικα), τηρείται η ίδια διαδικασία και σε αυτά; Κρατάνε και αυτά παρόμοιους φακέλους; Υπάρχουν; Αν ναι τι περιέχουν; Πάντως σε αυτά δεν αναφέρθηκε εξαφάνιση φακέλου.

ü Δεδομένου ότι όλα τα ΚΕΠ λειτουργούν υπό την ίδια διεύθυνση, πως γίνεται να τηρούν διαφορετική διαδικασία ; Για ποιο λόγο;



Σε αυτά πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση του Δήμου και δεν το κάνει

Στην ίδια αναφορά γράφεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν κλειδιά του ΚΕΠ. Άρα όλοι θα μπορούσαν να πάρουν το φάκελο. Άρα είναι όλοι εν δυνάμει ένοχοι. Προκύπτει όμως το ερώτημα ,ποιος είχε συμφέρον να χαθεί ( η κλαπεί) ο φάκελος;

Η «Θεσπρωτική» ηλεκτρονική έκδοση 27/09/2019 αναφέρει:

«Φαίνεται ότι ο φάκελος περιείχε στοιχεία από τα οποία κάποιοι ήθελαν να απαλλαγούν πάση θυσία. Και τα στοιχεία αυτά πιθανά να έχουν σχέση με ελληνοποιήσεις Αλβανών. Και για να γίνει αυτό πιθανά κάποιοι βεβαίωναν μόνιμο τόπο κατοικίας.

Όπως η περιβόητη πολυκατοικία μέσα στην οποία διέμεναν περισσότεροι από 60 οικογένειες.

Αλλά και η Νέα Σελεύκεια η οποία θεωρητικά κινδυνεύει να χάσει τον περήφανο ποντιακό και μικρασιάτικο χαρακτήρα της και να γίνει Νέα Αλβανία.

Με τόσους που πιστοποίησαν ότι κατοικούν εκεί…»

Παρόμοιο δημοσίευμα υπάρχει και στην «Θεσπρωτών Διαβούλευση».

Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι δεν κάνουν ελληνοποιήσεις, ούτε το ΑΜΚΑ έχει σχέση με αυτές, ούτε βέβαια άμεσα με το εκλογικό δικαίωμα που αφήνεται να εννοηθεί από άλλους. Παρόμοια κατηγορία υπάρχει και στο διαδίκτυο από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ για άλλη περιοχή όπου σε ένα διαμέρισμα κατοικούσαν 15 άτομα. https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/apokalypsi-vomva-apo-ton-ypodioikiti-toy-efka-ypallilos-edine-maimoy-amka/

Από τα δημοσιεύματα αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του φακέλου. Άρα αυτός που τα γράφει η έχει στα χέρια του τον απολεσθέντα φάκελο, η κατέχει πολύ καλά το θέμα, η παίρνει πληροφορίες από κάποιον που το κατέχει, η γράφει ψέματα. Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν ζητάμε την πηγή τους .

Γιατί όμως τα δημοσιεύουν με δόσεις μετατρέποντας την υπόθεση σε κακόγουστο σήριαλ;

Τι παιχνίδι παίζεται; Ποιόν εξυπηρετεί;

Αν πράγματι ενδιαφέρονται για την λύση του προβλήματος δεν πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις πληροφορίες; (π.χ. σε ποια πολυκατοικία αναφέρονται)

Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα κάποιοι βάλανε υπογραφές σε αυτές τις χορηγήσεις ΑΜΚΑ και έχουν την ευθύνη. Αφήνεται να εννοηθεί ότι υπήρξε παρέμβαση από την διοίκηση του Δήμου. Δεν είμαστε εμείς που θα το αμφισβητήσουμε αυτό. Δεν έχει όμως καταγγελθεί η αναφερθεί κάτι τέτοιο.

Η προϊσταμένη του ΚΕΠ λογικά πρέπει να γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλου. Είναι σε γνώση αυτών των δημοσιευμάτων; Αν αληθεύουν και συνέβησαν όλα αυτά που δημοσιεύονται ,γιατί δεν τα κατήγγειλε, γιατί δεν τα σταμάτησε τότε;

Ενώ γράφονται αυτά και λέγονται πολύ περισσότερα στην πιάτσα η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει τίποτα για να μας ενημερώσει και είναι υπόλογη για αυτό. Όπως και για την καθυστέρηση της εσωτερικής έρευνας που σαν υπηρεσία έχει υποχρέωση να κάνει.

Ο Δήμος παρουσιάζεται από μερίδα του τύπου σαν ξέφραγο αμπέλι, που ό καθένας μπορεί να πάρει ότι θέλει. Γράφτηκε π.χ. ότι εκλάπη και ηλεκτρονικός φάκελος από τις τεχνικές υπηρεσίες. Ούτε σε αυτό δεν υπήρξε καμιά απάντηση από την διοίκηση. Για όλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι δημότες «πληροφορούμαστε» από τον τοπικό τύπο και όχι από την Δημοτική Αρχή όπως θα έπρεπε.

Το ίδιο διάστημα εκτός από τον τύπο και τα κουτσομπολιά έχουμε παρέμβαση και από την ΠΟΕΟΤΑ.

Έχουμε την γνώμη ότι συνολικά οι «έξωθεν» παρεμβάσεις αποπροσανατολίζουν από το θέμα. Δεν γνωρίζουμε από πού η ΠΟΕΟΤΑ αντλεί τις πληροφορίες της, αλλά από πού προκύπτει προσπάθεια στοχοποίησης και ενοχοποίησης υπαλλήλων του Δήμου; Από ποιους άραγε; Ποιος διαρρέει στον τύπο; Αλήθεια ποιος διώκεται και γιατί; Ποιόν πρέπει να υπερασπιστούμε;

Από αυτό το βήμα εμείς από την «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε όποιον εργαζόμενο του Δήμου έχει πρόβλημα με αυθαιρεσίες τις διοίκησης του Δήμου ,αν και όπου υπάρχουν, όποιος πιέζεται να παρανομήσει η να πράξει κάτι ενάντια στην συνείδηση του από την διοίκηση, να απευθυνθεί σε εμάς. Να είναι σίγουρος ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η έρευνα που πάει με ρυθμό χελώνας, σε βαθμό που δημιουργεί υποψίες. Υποψίες σε πολλές κατευθύνσεις. Να ριχθεί άπλετο φώς για να διαλυθούν όλες οι υποψίες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν χρειαστεί θα το φέρει ξανά στο Δ.Σ.

Δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ να παραμένουν εκτεθειμένοι σαν εν δυνάμει ένοχοι για χρόνο.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» 
 Δώρης Δήμας

Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.