Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Διήμερο στον Αμάραντο, 16-17 Νοεμβρίου

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Διήμερο στον Αμάραντο, 16-17 Νοεμβρίου 



Εξόρμηση στη φθινοπωρινή μαγευτική φύση του Γράμμου στις 16-17 Νοεμβρίου 2019.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου θα μεταβεί στο ακριτικό χωριό του Αμάραντου. 
Θα συνδυάσει τη φθινοπωρινή εξόρμηση στις πανέμορφες ραχούλες, στις επιβλητικές κορυφές και τα παρθένα ποικιλόχρωμα δάση του ορεινού συμπλέγματος του Γράμμου, με τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση και τη θεραπεία που προσφέρουν τα ιαματικά φυσικά ατμόλουτρα σε υψόμετρο 1.260 μ. !!!

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα θειούχα ιαματικά ατμόλουτρα του Αμάραντου είναι κατάλληλα για τα θεραπεία πολλών παθήσεων. 
Ο ατμός τους αναδύεται από τα έγκατα της γης, με θερμοκρασία περίπου 35 ~ 37 ο C , ανάμεσα από 15 φυσικά καρστικά γεωλογικά ρήγματα, τα οποία βρίσκονται επάνω σε βράχους !!! 
Η ροή του ατμού είναι συνεχόμενη όλες τις εποχές, καθιστώντας κατά αυτόν τον τρόπο την εμπειρία αυτή ξεχωριστή, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω της έντονης διαφοράς θερμοκρασίας με την ατμόσφαιρα της ατμόσφαιρας. 
(αποτελούν ιδεώδη προορισμό για ανθρώπους που αναζητούν ένα Σαββατοκύριακο στη φύση, συνδυάζοντας την εξόρμηση σε αυτήν με ξεκούραση, ευεξία και χαλάρωση)

Η ευρύτερη περιοχή ανήκει στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου, τόπο υψηλής γεωλογικής ποικιλομορφίας, αλλά και εξαιρετικής επιστημονικής και εκπαιδευτικής σημασίας, σπανιότητας και ομορφιάς.

Επιβλητικές βουνοκορφές μας προκαλούν να τις κατακτήσουμε, περιτριγυρισμένος από πυκνά δάση με αιωνόβια πεύκα, έλατα, οξιές, δρυς και πάμπολα φυτά. 

Απέραντα δάση καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του Γράμμου, μαύρη πεύκη , οξιές και έλατα κυριαρχούν και δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο, στολισμένο με το φθινοπωρινό πέπλο που δημιουργούν τα φύλλα των δέντρων με ποικίλα χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο, το καφέ, το πράσινο και οι αποχρώσεις αυτών. 
Στην περιοχή επίσης φυτρώνουν βελανιδιές, φτελιές ξεροπλατάνια και πολλά σπάνια , ακόμη και απειλούμενα με εξαφάνιση φυτά και αγριολούλουδα.

Οι προβλεπόμενες πορείες είναι δύο:
Η πρώτη Β.Δ. 1 , περίπου 11 κμ και Υ.Δ. 350μ,
Η δεύτερη Β.Δ. 2+ , περίπου 21 κμ και Υ.Δ. 870 μ. 
(κατάκτηση κορυφής Κάμενικ 2.042μ)

(είναι στην κρίση των αρχηγών η ακύρωση ή παραλλαγή τους)

Αρχηγοί: Κώστας Αθανασίου – Σπύρος Δούδαλης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Η μετακίνησή μας με 22-άρη ή 55-άρη λεωφορείο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως και την Πέμπτη 7/11. 
Σε περίπτωση που έως και την Πέμπτη 8:00 μμ οι ενδιαφερόμενοι θα είναι λίγοι, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ ΜΙΚΡΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. 
Αυτό σημαίνει ότι όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον την τελευταία εβδομάδα, πιθανό να μην υπάρχουν ελεύθερες θέσεις ή ακόμη και διαθέσιμες κλίνες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Τετάρτη 6/11 & Πέμπτη 7/11 , 6:00-8:00 μμ στο Γραφείο του Ε.Ο.Σ.Η., τηλ: 2665 400802

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων έως και την Πέμπτη 7/11 είναι μεγάλος, τότε οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν και την επόμενη εβδομάδα (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση)

Οι συμμετοχές δια τηλεφώνου εξασφαλίζονται μόνο με την καταβολή του σχετικού κομίστρου. 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Σάββατο, 16/11, 3:00 μμ, από το Πάνθεον με λεωφορείο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Κυριακή, περί τις 11:30 μμ 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ.Η. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Διήμερο στον Αμάραντο, 16-17 Νοεμβρίου Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Διήμερο στον Αμάραντο, 16-17 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.