728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο

728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο. 

Συνελήφθησαν συνολικά (728) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -548- (εκ των οποίων -10- διακινητές) 
Για εγκληματική οργάνωση: -11- 
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -5- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5- 
Για κλοπές - διαρρήξεις: -7- 
Για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομη ανασκαφή: -6- 
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -8- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -22- 
Για παραεμπόριο: -2- 
Για χρήση πλαστού εγγράφου: -9- 
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1- 
Για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων: -1- 
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1 
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -4- 
Για παράνομη βία: -5- 
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών: -3- 
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης & ψευδής ανώμοτη κατάθεση: -2- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -28- 

Εξαρθρώθηκαν: 
Μία εγκληματική οργάνωση εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης «σκληρών ναρκωτικών» 
Μία εγκληματική ομάδα κλοπών δικύκλων 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 
Είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων 
Τριάντα υποθέσεις κλοπών δικύκλων 
Είκοσι τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών 
Εννέα υποθέσεις απάτης 
Δώδεκα υποθέσεις όπλων 
Έξι υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Δύο υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας 
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου 
Οκτώ υποθέσεις πλαστογραφίας 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -16- κιλά και -827,79- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -414,49- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -36,71- γραμμάρια 
Δενδρύλλια κάνναβης: -12- 
Ναρκωτικά χάπια: -73- 
Κυνηγετικά όπλα: -6- 
Αεροβόλα όπλα: -1- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Φυσίγγια: -3- 
Χρηματικό ποσό: - 14.665- ευρώ 
Είδη παρεμπορίου: -43- τεμάχια(τσάντες, υποδήματα) 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -12- 



Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 

· Την (01-10-2019), εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση «σκληρών ναρκωτικών» στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν συνολικά -8- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 31χρονος αλλοδαπός, ως αρχηγικό της μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δύο αλλοδαποί. Σε υπαίθριες καβάτζες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58- φιξάκια ηρωίνης, βάρους (326,4) γραμμαρίων και (39) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (36) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση ενώ επιπρόσθετα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ και (11) κινητά τηλέφωνα. 

· Την (02-10-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, που έγινε την 02-10-2019 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την ίδια ημέρα στην Πρέβεζα και στο Λούρο Πρέβεζας τρεις ημεδαποί, ενώ την 06-10-2019 κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. 

· Την (06-10-2019), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα πάνω από -16- κιλά κάνναβης. 

· Την (09-10-2019), ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ημεδαπής, ήδη έγκλειστης σε Κατάστημα Κράτησης, σε υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί την 08-03-2012 σε βάρος ηλικιωμένης στη Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου με την απειλή μαχαιριού, αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο. 

· Την (10-10-2019), συνελήφθησαν σε παραποτάμια περιοχή στο Φαράγγι Σκορδιλίου στα Καβάσιλα Κόνιτσας Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι προέβαιναν με τη χρήση ερπυστριοφόρου σκαπτικού μηχανήματος και ειδικού εξοπλισμού σε παράνομη ανασκαφή και άντληση υδάτων, για την αναζήτηση αρχαίων - πολύτιμων αντικειμένων καθώς και χρυσών νομισμάτων. 

· Την (11-10-2019), εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών στην Πρέβεζα από δράστη που προσποιούνταν τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η.. Ο δράστης αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά ενώ επιπρόσθετα από την μία ηλικιωμένη αφαίρεσε και τραπεζική κάρτα με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, αφαιρώντας από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό. 

· Την (14-10-2019), συνελήφθησαν στην Άρτα δύο ημεδαποί, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε, ηρωίνη, βάρους (33,68) γραμμαρίων και μικροποσότητα κοκαΐνης. 

· Την (17-10-2019), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αλλοδαπός, διακινητής ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν (89) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (282,2) γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση. 

· Την (24-10-2019), συνελήφθησαν στην Πρέβεζα δύο ημεδαποί, διότι σε έρευνες που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. 

· Την (24-10-2019), συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο άτομα, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ηρωίνης, βάρους (39,2) γραμμαρίων. 

· Την 24 και 25-10-2019, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι το τελευταίο πεντάμηνο διέπραξαν πλήθος κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Εξιχνιάστηκαν (30) υποθέσεις κλοπών δικύκλων, τελεσμένες και σε απόπειρα. 

· Την (28-10-2019), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις διακινητές, που ενέχονται στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια έξι αλλοδαπών. Οι διακινητές θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ. 

· Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (βιασμό, αποπλάνηση παιδιών, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, απάτη, κλοπή, φοροδιαφυγή, ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ΚΟΚ).
728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο 728 συλλήψεις τον Οκτώβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.