Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης .
 Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας με το οποίο θα συνεχίζονταν η λειτουργία τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα, καθώς και δύο ακόμη τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αυτό των Μηχανολόγων Μηχανικών στα Ιωάννινα και των Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

Αποτελεί αυτό "κεραυνό εν αιθρία" η φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία ιδωτικοποίησης των ΑΕΙ; 
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν ξαφνιάστηκε καθόλου. 
Άλλωστε το είχαμε επισημάνει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Δεν χαιρόμαστε που επαληθευόμαστε για μια ακόμα φορά. 
Αλλά όπως είχαμε τονίσει η τύχη του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, και όχι μόνον αυτού, ήταν προδιαγεγραμμένη από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., και των Ελληνικές κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν κατά εντολή του ΣΕΒ. 
Ενάντια σε αυτές πρέπει να είναι και ο αγώνας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ηγουμενίτσας για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.