Σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων


Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων . 

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι των 1ου Δημ. Σχολ. Ηγ/τσας , 3ου Δημ. Σχολ. Ηγ/τσας, 4ου Δημ. Σχολ. Ηγ/τσας , 5ου Δημ. Σχολ. Ηγ/τσας, 2ου Δημ . Σχολ. Φιλιατών , Δημ. Σχολ .Καστρίου , Νη/γειο Αγίου Βλάσιου , Δημ. Σχολείο Παραποτάμου . 

Σε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης . Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα ζητήματα των μόνιμων διορισμών και των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού που υπάρχουν ακόμα στα Σχολεία , κυρίως τα κενά στην ειδική αγωγή και στις ειδικότητες , τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής , συντήρησης και επισκευής των Σχολείων καθώς και η βελτίωση των αύλειων χώρων . Αναδείχθηκε το θέμα της στέγασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου καθώς και η ανυπαρξία προγράμματος για τη στέγαση των νηπιαγωγείων , ιδίως μετά την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής , θέματα πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων αλλά και η αναγκαιότητα πραγματοποίησης ελέγχου αντισεισμικής προστασίας για το σύνολο των διδακτηρίων . 

Κοινή πεποίθηση όλων των εκπροσώπων των Συλλόγων αποτελεί ότι η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τόσο προς τις Δημοτικές αρχές όσο και προς την Κυβέρνηση , θα πρέπει να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων. 

Η λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου μας αφορά όλους . Είναι υπόθεση όλων μας , γονιών και εκπαιδευτικών .
Σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.