Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 11 Δεκεμβρίου 2019 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η παράταξή μας δια του Θωμά Δημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος «Μετάφρασης και Διερμηνείας» (ουσιαστικά η κατάργησή του) γίνεται με απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αφορά 37 νεοϊδρυθέντα Πανεπιστημιακά Τμήματα μεταξύ αυτών και της Ηγουμενίτσας. Την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. έρχεται να κάνει πράξη για το Τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» με δική της απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλάζοντας την αρχική θετική στάση της Πρυτανείας στην ίδρυση και στη λειτουργία του Τμήματος, όπως την είχε διατυπώσει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στη συνεδρίαση της 30/7/2018, δια των εκπροσώπων της μεταξύ των οποίων ο νυν Πρύτανης κ. Αλμπάνης και ο νυν Αντιπρύτανης κ. Γεωργάτος. Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» δεν αποδέχεται «ως τετελεσμένο γεγονός» τόσο την απόφαση της Κυβέρνησης όσο και αυτήν της Συγκλήτου, γιατί το Τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» καλύπτει τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ν. 4559/2018 για τη λειτουργία του, όπως διαβεβαίωναν και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της πρυτανείας στην Δ.Ε.Μ.Υ. της Βουλής των Ελλήνων. Το τμήμα της Ηγουμενίτσας θεωρείται ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένο από τμήματα των οποίων η Σύγκλητος ενέκρινε την λειτουργία τους. Καλούμε την Σύγκλητο του κορυφαίου Πνευματικού Οργάνου της Ηπείρου να μη συμπεριφέρεται ως Ιανός απέναντι στην Ηγουμενίτσα και την Περιφέρεια Θεσπρωτίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή έναρξης λειτουργίας του τμήματος της Ηγουμενίτσας. Η Παράταξή μας θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί για την πόλη μας αυτό που της οφείλουν δηλαδή να λειτουργήσει επί τέλους το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να στρατευθούμε όλοι. Δημοτικό Συμβούλιο, κάτοικοι και Φορείς της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας». 

Στη συνέχεια οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης, τοποθετούμενοι στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020» άσκησαν κριτική στη παράταξη του Δημάρχου διότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε, αποτελείται κυρίως από συρραφή προτάσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των προέδρων των Κοινοτήτων. Δεν περιλαμβάνει μελέτες και έργα που να είναι μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου, ενός σχεδίου που να στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών μας και για το λόγο αυτό το καταψήφισαν. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι θα μπορούσε να προηγηθεί διαβούλευση και συνεργασία με την Ε.Α. Συνεταιρισμών, με φορείς και παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τον Εμπορικό Σύλλογο με το Επιμελητήριο κλπ, ώστε να προκύψουν προτάσεις για αναπτυξιακές δραστηριότητες. Τέλος προτάθηκαν μια σειρά από απαραίτητα έργα μεταξύ των οποίων η κατασκευή Πνευματικού Κέντρου που θα περιέχει και κινηματοθέατρο, η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, το άνοιγμα των οδών Γράμμου και Πατρ. Αθηναγόρα, η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς με ταυτόχρονη ανάπλαση και μετατροπή του χώρου που θα απελευθερωθεί, σε χώρο στάθμευσης. 

Στο 2ο θέμα, «Πρόταση τροποποίησης της μελέτης του έργου: Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατίας οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)», διατυπώσαμε τις αμφιβολίες μας, κατά πόσο η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή αφ’ ενός χωρίς τον κίνδυνο απένταξης του έργου και αφ’ ετέρου κατά πόσο η μετατροπή του δρόμου από κατηγορία Β3 σε κατηγορία Γ3 με ταυτόχρονη κατασκευή και ποδηλατοδρόμων θα συνεχίσει να έχει, όπως μας διαβεβαίωνε ο κ. Δήμαρχος και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση στον κεντρικό δρόμο και δύο παράδρομους και τα πεζοδρόμια και τους Ποδηλατοδρόμους! 

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίσαμε θετικά και αυτό έγινε με βάση το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών του. 

Ηγουμενίτσα 12-12-2019 

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» Ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Δημητρίου
Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.