Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας



TROIDUINO το νέο project του 3ου

Τι είναι το TROIDUINO: είναι το νέο project στις Φυσικές επιστήμες και ανοιχτές τεχνολογίες του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Από ποιούς θα υλοποιηθεί;. 
Από τους συνήθεις "ύποπτους". Τους μαθητές μας. Δέκα μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας που ξεκίνησαν ήδη απογευματινά μαθήματα στο εργαστήριο Η/Υ, γύρω από τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Arduino Uno R3. Εκπαιδευτής ποιος άλλος; Ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας κος Νούσης Βασίλειος.


Σκοπός: Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, Ηγουμενίτσας!

Θα χρησιμοποιηθούν:

1. Αισθητήρας μέτρησης PH (αναλογικός)
2. Αισθητήρας μέτρησης διαλυμένου οξυγόνου (disolved oxygen)
3. Αισθητήρας θολότητας (turbidity)
4. Προγραμματισμός σε Arduino Uno R3 για καταγραφή των μετρούμενων μεγεθών και LCD για εμφάνιση αποτελεσμάτων.
5. Πιθανή χρήση drone για λήψη δειγμάτων νερού από διάφορα σημεία της λιμνοθάλασσας

Το όνομα του project TROIDUINO δόθηκε από τους μαθητές μας, συνενώνοντας τον αριθμό 3 (3o Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας) στη γαλλική Γλώσσα TROIS και την εκπαιδευτική πλατφόρμα ARDUINO όπου θα γίνει ο βασικός προγραμματισμός και η καταγραφή των μεγεθών (TROIS + ARDUINO = TROIDUINO).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το project συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ανοιχτών τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή και ήδη έχει προκριθεί στην Β' φάση, μετά από αξιολόγηση της πρότασης από 16 αξιολογητές σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, όπως χρήση ανοιχτών τεχνολογιών, συμβατότητα με την θεματική του διαγωνισμού, πρωτοτυπία ιδέας κλπ.

Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους μαθητές που συμμετέχουν, το εκπαιδευτή μας κο Νούση Βασίλειο και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο τους έργο.
Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Μέτρηση ποιότητας υδάτων στην λιμνοθάλασσα Δρεπάνου από μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.