477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο

477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο έτους 2020. 

Συνελήφθησαν συνολικά (477) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -308- (εκ των οποίων -4- διακινητές) 
Για εγκληματική οργάνωση: -16- 
Για εκβίαση: -9- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -40- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6- 
Για κλοπές-διαρρήξεις: -16- 
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς:-1- 
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -19- 
Για ενδοοικογενειακή βία: -6- 
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14- 
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα: -4- 
Για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας: -1- 
Για ζωοκλοπή: -1- 
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -5- 
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού: -2- 
Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών & οικιακής ειρήνης: -10- 
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19- 

Εξαρθρώθηκαν: 
· Δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. 

Εξιχνιάστηκαν: 
Μία (1) υπόθεση περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς 
Μία (1) υπόθεση ληστείας 
Πέντε (5) υποθέσεις απάτης 
Είκοσι τρεις (23) υποθέσεις κλοπών 
Είκοσι έξι (26) υποθέσεις ναρκωτικών 
Έντεκα (11) υποθέσεις περί όπλων 
Δύο (2) υποθέσεις εκβίασης 
Τρείς (3) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών 
Τέσσερις (4) υποθέσεις πλαστογραφίας 

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -189- κιλά και -555,62- γραμμάρια 
Κοκαΐνη: -283,3- γραμμάρια 
Ηρωίνη: -27,29- γραμμάρια 
Κατεργασμένη κάνναβη: -394,6- γραμμάρια 
Ναρκωτικά χάπια: -185- 
Κυνηγετικά όπλα: -6- 
Πιστόλια - αεροβόλα: -2- 
Χειροβομβίδες: -3- 
Ρουκέτες: - 2- 
Αντιαρματικό όπλο: -1- 
Βλήματα – οβίδες: -9- 
Μαχαίρια - ξίφη: -2- 
Ζυγαριές ακριβείας: -2- 
Φυσίγγια: -42- 
Αρχαία αντικείμενα: -31- 
Αθύρματα: -11- 
Λαθραίος καπνός: -28- κιλά και -300- γραμμάρια 
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -20- 
Είδη παρεμπορίου: -79- κιλά και -250- γραμμάρια τσίπουρο και -23- κιλά κρασί 
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8- 

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις: 
· Την 31-12-2019, συνελήφθησαν στην Άρτα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις υποθέσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Άρτας. 
· Την 04-01-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας ημεδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις συνεργοί του. Οι δράστες, μετερχόμενοι απειλές εναντίον του παθόντα αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν διάφορα είδη. 
· Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επιχείρηση στην Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου με την απειλή όπλου είχε ακινητοποιηθεί 21χρονη ημεδαπή (κόρη του ιδιοκτήτη) που βρισκόταν στο χώρο και είχε αφαιρεθεί το χρηματικό ποσό των -14.800- ευρώ. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, τρεις ως φυσικοί αυτουργοί και ένας ως ηθικός αυτουργός. 
· Την 08-01-2020, εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγιναν το ίδιο πρωί σε σπίτια και πρατήριο υγρών καυσίμων σε χωριά της Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. 
· Την 08-01-2020, συνελήφθη στην Κορωνησία Άρτας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη αλιεία – ιχθυοκλοπή. Όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις κλοπής ψαριών που έγιναν στην Κορωνησία και στα Κολομόδια Άρτας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν -600- κιλά τσιπούρες και -1- τόνος χέλια αντίστοιχα. 
· Την 15 & 16-01-2020, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας οκτώ άτομα, για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό της Πρέβεζας. Οι δράστες μετέβησαν τρεις φορές την ίδια ημέρα σε κατάστημα του παθόντα και μετερχόμενοι απειλές εναντίον του και προκαλώντας φθορές στην επιχείρησή του, απαίτησαν από αυτόν εκβιαστικά χρηματικό ποσό ως υποτιθέμενη οφειλή συγγενικού του προσώπου. Επίσης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος ενώ ένας εκ των δραστών τραυμάτισε ελαφρά την κόρη του ιδιοκτήτη. 
· Την 22-01-2020, εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας και της Λάρισας. Συνελήφθησαν συνολικά -9- άτομα, μέλη και των δύο οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της στέλεχος της μίας οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμα μελών, εκ των οποίων ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης. Από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει κατά το τελευταίο πεντάμηνο ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -95.000- ευρώ. 
· Την 24-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων ένας ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που εμπλέκεται στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα αλλοδαπού, μέλους της οργάνωσης. Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 
· Την 26-01-2020, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα τρία άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητας κάνναβης πάνω από (46) κιλά. Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες δήλωσαν ψευδώς, προκειμένου να παραπλανήσουν τις Αστυνομικές Αρχές, κλοπή του ανωτέρω οχήματος, το οποίο είχαν μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Επίσης, σε έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. 
· Την 30-01-2020, συνελήφθη σε χωριό του Νομού Κορινθίας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν -31- αντικείμενα που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. 
· Συνελήφθησαν συνολικά -5- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (απάτη, πλαστογραφία, διακίνηση μεταναστών, ζωοκλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης).
477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο 477 συλλήψεις τον Ιανουάριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.