Αλλάζει η νομοθεσία για την παραχώρηση των λιμένων - Παρατείνεται στα 60 χρόνια η διάρκεια των συμβάσεων

Αλλάζει η νομοθεσία για την παραχώρηση των λιμένων - Παρατείνεται στα 60 χρόνια η διάρκεια των συμβάσεων



Στην παράταση των συμβάσεων παραχώρησης στα δέκα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας (Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας) προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ).

Βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται παράταση των συμβάσεων παραχώρησης που έχει υπογράψει κάθε οργανισμός λιμένα στα 60 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί και η διάρκεια τυχόν συμβάσεων υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων (π.χ. μαρίνα, κρουαζιέρα, εμπορευματικός σταθμός, κ.α.) που θα υπογραφούν στο πλαίσιο των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «με την προτεινόμενη ρύθμιση προτείνεται η αύξηση της διάρκειας των ανωτέρω Συμβάσεων Κύριας Παραχώρησης στα εξήντα (60) έτη, ώστε οι υποπαραχωρήσεις να δύναται να έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια που να αυξάνει και να μεγιστοποιεί το επενδυτικό ενδιαφέρον».

naftemporiki.gr
Αλλάζει η νομοθεσία για την παραχώρηση των λιμένων - Παρατείνεται στα 60 χρόνια η διάρκεια των συμβάσεων Αλλάζει η νομοθεσία για την παραχώρηση των λιμένων - Παρατείνεται στα 60 χρόνια η διάρκεια των συμβάσεων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.