Βραβείο κειμένου στον Δημήτρη Σκεύη για το πρωτότυπο έργο του «Τι καλά που ήμασταν μόνοι μας»

Βραβείο κειμένου στον Δημήτρη Σκεύη για το πρωτότυπο έργο του «Τι καλά που ήμασταν μόνοι μας»


Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του κινηματοθέατρου Πάνθεον το Σάββατο τη νύχτα έπεσε με πανηγυρικό τρόπο η αυλαία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που συνδιοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία και την οργανωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ερασιτεχνικού Πάτρας «Ρεφενέ» και που τελούσε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή της σάτιρας, του αγνού ερασιτεχνικού θεάτρου και του Πατρινού Καρναβαλιού αφού οι τρεις αυτοί θεμελιώδεις άξονες του φεστιβάλ ενώθηκαν άρρηκτα μέσω των κοινών χαρακτηριστικών που τις σφραγίζουν: άφθονο γέλιο, καλλιτεχνικές επιδόσεις, ερασιτεχνικό πάθος και διάθεση προσφοράς, μεράκι και δημιουργία. Για μια ακόμη φορά οι θίασοι από όλη την Ελλάδα με τα δεκάλεπτά τους απέδειξαν τις εξαιρετικές δυνατότητές τους και εντυπωσίασαν με το υψηλό τους επίπεδο δίνοντας στη σπονδυλωτή μαραθώνια παράσταση «Μώμος 2020» διαστάσεις πραγματικής φιέστας.

Το 1ο Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στη Θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «ο Ψηλορείτης» από τη Ρόδο με «Το προξενιό» Μανώλη του Μαστορογιαννάκη (απόσπασμα) από το έργο «Όταν ήμουν Δήμαρχος» (πρωτότυπο).

Η εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και μεταφραστών Θεάτρου έδωσε δύο βραβεία κειμένου: στον Δημήτρη Σκεύη για το πρωτότυπο έργο του «Τι καλά που ήμασταν μόνοι μας» που παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία» από την Πάργα για το “Οκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, που ήταν συρραφή κειμένων από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr
Βραβείο κειμένου στον Δημήτρη Σκεύη για το πρωτότυπο έργο του «Τι καλά που ήμασταν μόνοι μας» Βραβείο κειμένου στον Δημήτρη Σκεύη για το πρωτότυπο έργο του «Τι καλά που ήμασταν μόνοι μας» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.