Προσπάθειες για την αναστύλωση του ιστορικού τοξωτού πολυκάμαρου γεφυριού της Γλυκής

Προσπάθειες για την αναστύλωση του ιστορικού τοξωτού πολυκάμαρου γεφυριού της Γλυκής 


Ένα φιλόδοξο όραμα προσπαθεί να πάρει σάρκα και οστά. Ο λόγος για την αναστύλωση του ιστορικού τοξωτού πολυκάμαρου γεφυριού της Γλυκής γνωστό και ως παλαιογέφυρο.

Το πρωί της Παρασκευής, ομάδα μελετητών που έχουν αναλάβει την μελέτη και για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας, βρέθηκε στην Γλυκή με στόχο την συλλογή στοιχείων για την εκπόνηση της μελέτης, μετά από πρωτοβουλία του συνταξιούχου πολιτικού μηχανικού και πρώην αυτοδιοικητικού Γεώργιου Κοντοδήμα, ο οποίος και συντονίζει τις προσπάθειες.

Παρόντες και οι πρόεδροι των Τ.Κ Γλυκής και Βουβοποτάμου, Παναγιώτης Παππάς και Νικόλαος Τζάκος, τις κοινότητες των οποίων ένωνε και ελπίσουμε να ξαναενώσει το ιστορικό γεφύρι της Γλυκής.

Μιλώντας στην paramythia-online.gr, ο οραματιστής του έργου κ. Γεώργιος Κοντοδήμας, έκανε λόγο για ένα τόσο αναπτυξιακό όσο και πρακτικό έργο και τόνισε την σημασία της σύμπραξης των δήμων Σουλίου και Πάργας για την υλοποίηση του.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί την τελική μορφή του γεφυριού, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η αναστήλωση του, ενώ περισσότερα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα μπορέσετε να διαβάσετε σε άρθρο που θα ακολουθήσει.


Προσπάθειες για την αναστύλωση του ιστορικού τοξωτού πολυκάμαρου γεφυριού της Γλυκής Προσπάθειες για την αναστύλωση του ιστορικού τοξωτού πολυκάμαρου γεφυριού της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.