Περί τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Σουλίου - Του Χρήστου Ζήγου

Περί τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Σουλίου - Του Χρήστου Ζήγου


Ο Δήμος Σουλίου με έδρα την Παραμυθιά συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα μέρη της ορεινής Θεσπρωτίας με τουριστικό, πολιτιστικό, αρχαιολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Τα σημαντικότερα είναι:

1) Στη Γλυκή ο ποταμός Αχέρων με τις πηγές, τη Σκάλα της Τζαβέλαινας και τις πύλες του Άδη γνωστά από τη μυθολογία. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας έχει συγκεκριμένη πρόταση για τη σωστή αξιοποίηση του ποταμού και διαχείριση των επισκεπτών κατά τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο.
2) Το Σούλι με τους ιστορικούς οικισμούς με τα πετρόχτιστα σπίτια των οπλαρχηγών, το Κούγκι και το κάστρο και την ένδοξη ιστορία τους. (Ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή του Μαΐου).
3) Την πόλη της Παραμυθιάς με τα βυζαντινά λουτρά, το αξιόλογο ιστορικό αρχείο που είναι επισκέψιμο στο παλιό Διοικητήριο. Το κάστρο του Άη –Δονάτου, τον πύργο της Κούλιας κλπ. Μεγάλο μέρος της πόλης διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα αρχοντόσπιτα και τα καλντερίμια της.
4) Τα στενά του Καλαμά με τους νερόμυλους και τα υπέροχες διαδρομές στους παρακαλάμιους οικισμούς Πλακωτή, Μενίνα κτλ.
5) Τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα όμορφα χωριά που διατηρούν το ηπειρώτικο στοιχείο και τα έθιμα όπως είναι το Πολύδροσο, η Οσδίνα, η Αμπελιά, η Τσουρίλα και πολλά άλλα.
6) Τον μητροπολιτικό ναό εντός του οποίου φυλάσσετε μέρος των λειψάνων του Αγίου Δονάτου προστάτη της Παραμυθιάς. Το μοναστήρι των Παγανιών κοντά στην Πετροβίτσα και το μοναστήρι της Μίχλας μετά το Πολύδροσο ,την βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας στην Παραμυθιά.
7) Η Ελαία από τις αρχαιότερες πόλης της Θεσπρωτίας και η αρχαία Φωτική.
8) Το βουνό γκορίλα με υψόμετρο 1658 μ. που προσφέρετε για ορειβασία –αναρρίχηση και πεζοπορία και Mountain bike. Επίσης στον γκορίλα θα μαζέψετε τσάι, ρίγανη, αρωματικά φυτά και βότανα. Τα βουνά της Παραμυθιάς είναι πλούσιος κυνηγότοπος με αγριογούρουνα λαγούς, πέρδικες, μπεκάτσες κτλ και προσελκύουν πολλούς κυνηγούς.
9) Δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δράσεις στη φύση όπως κανό –καγιάκ στα ποτάμια, ιππασία στον ιππικό όμιλο και στο κέντρο ιππασίας στην ποταμιά και ανεμοπτερισό.
10) Τοπική ηπειρώτικη κουζίνα με βιολογικά κρέατα ελευθέρας βοσκής θα βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής επίσης και τοπικά προϊόντα, φέτα, κεφαλοτύρι, μέλι, ελιές, λάδι, αμύγδαλα, καρύδια, κρασί, τσίπουρο κτλ.
11) Σύγχρονα τουριστικά καταλύματα με όλες τις ανέσεις στην Παραμυθιά , στη Γλυκή και σε πολλά χωριά , να καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη προσφέροντας οικογενειακή φιλοξενία.
12) Για την ψυχαγωγία σας έχει τα καλύτερα κέντρα διασκέδασης για κοινωνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μπάρ disco και στα χωριά τα καλύτερα πανηγύρια με τοπικά δημοτικά και λαϊκά συγκροτήματα με αποκορύφωμα την εμποροπανήγυρη ΛΑΜΠΟΒΟ την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πλήρες τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές και για όλα τα γούστα.

Το τουριστικό προϊόν της Παραμυθιάς πρέπει να στηριχθεί και να προβληθεί σωστά διότι είναι ίσης αξίας με τις άλλες ορεινές περιοχές της Ηπείρου που αναπτύχθηκαν τουριστικά.

Ο τουρίστας που θα κάνει διακοπές στον Δήμο Σουλίου θα απολαύσει τα πλεονεκτήματα των ορεινών διακοπών και με ημερήσιες εξορμήσεις, θα ξεναγηθεί σε όλη την Ήπειρο από τις παραλίες του Ιονίου με τα καθαρότερα νερά ως το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια και τα Γιάννενα.

Τα τουριστικά καταλύματα (εκτός των ξενοδοχείων) του Δήμου Σουλίου είναι περίπου 20 οικογενειακές επιχειρήσεις με σύνολο δωματίων 110 και σύνολο κλινών 220 επίσης άλλες 10 επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την ψυχαγωγία.

Επίσης η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στην οποία έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της,έχει συμβάλλει στην ίδρυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ « Ο ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ », με πρωτοβουλία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας έχει γίνει στο παρελθόν 1 συνέλευση στην Γλυκή για την σύνταξη του καταστατικού,και έχει βοηθήσει οικονομικά για τα αρχικά έξοδα έγκρισης του καταστατικού.

Ο νέος Σύλλογος θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη με σωστές προτάσεις και πρωτοβουλίες για την ήπια και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι ζείτε σε έναν ευλογημένο τόπο και δραστηριοποιείστε στον ευαίσθητο επαγγελματικό κλάδο του τουρισμού .Θα πρέπει να οργανώσετε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις σας να ανεβάσετε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να περιποιείται άψογα τους πελάτες σας.

Οι επισκέπτες και οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για πληροφορίες να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα:

• ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ :2666-0-24155
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ( ΚΕΠ) :2666-0-29031
• ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ : 2666-0-22712
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : 2666-0-22222
• ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 2666-0-22377
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ( Φ.Ο.Π.): 2666-0-23483
• ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ :2666-0-31139
• ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ :2665-0-21478
• ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ :6974202327
• ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ : 6973230516
• ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ –ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΛΙΟΥ 2666-0-24613
• ΚΤΕΛ: 2666-0-22311

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και καλή σεζόν.

*Ο Χρήστος Ζήγος είναι, Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. Για επικοινωνία : 6932029995 Info@holiday-zigos.gr
Περί τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Σουλίου - Του Χρήστου Ζήγου Περί τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Σουλίου - Του Χρήστου Ζήγου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες