ΗΠΑ: Πάνω από 2.200 νεκροί σε μία ημέρα

ΗΠΑ: Πάνω από 2.200 νεκροί σε μία ημέρα


Έπειτα από δύο ημέρες κατά τις οποίες σημειωνόταν πτωτική τάση, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τρίτη (14/3) νέο θλιβερό ρεκόρ με πάνω από 2.200 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 είχε υποχωρήσει περί τους 1.500 τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, χθες Τρίτη στις ΗΠΑ διαπιστώθηκαν 2.228 νέοι θάνατοι ως τις 20:30, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Αυτό αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του SARS-CoV-2 σε 25.757 μέχρι τώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο (2.108) είχε καταγραφεί την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Το Σαββατοκύριακο, οι ΗΠΑ έγιναν η χώρα του κόσμου που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον απολογισμό να γίνεται βαρύτερος από αυτούς στην Ιταλία (πάνω από 21.000 νεκροί), στην Ισπανία (πάνω από 18.000) και στη Γαλλία (πάνω από 17.500), κράτη πάντως με πολύ μικρότερους πληθυσμούς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι επίσης η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τη Δευτέρα ξεπεράστηκε το όριο των 600.000 διαγνωσμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Έχουν γίνει περίπου 3 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στη χώρα.

Επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια συνεχίζει να είναι η Νέα Υόρκη, όπου πάντως μοιάζουν να επαληθεύονται οι εκτιμήσεις περί επιβράδυνσης της εξάπλωσης: οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σημειώνουν πτώση.

Για «αχτίδες φωτός» μίλησε χθες στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που σύστησε για την αντιμετώπιση της κρίσης ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών στις ΗΠΑ, κατά το μοντέλο στο οποίο γίνονται αναφορές συχνότερα (του Institute for Health Metrics and Evaluation, ή IHME) και το οποίο λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η κατάσταση στην Κίνα και στην Ευρώπη, είναι πως θα ανέλθουν γύρω στους 70.000 σε αυτό το πρώτο κύμα της πανδημίας.
ΗΠΑ: Πάνω από 2.200 νεκροί σε μία ημέρα ΗΠΑ: Πάνω από 2.200 νεκροί σε μία ημέρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.