Ο Θεσπρωτός που ίδρυσε την ομάδα της Ίντερ

Ο Θεσπρωτός που ίδρυσε την ομάδα της Ίντερ

 
Μια εκ των κορυφαίων δυνάμεων του Ιταλικού ποδοσφαίρου, με διεθνείς περγαμηνές και άλλες τόσες και περισσότερες εγχώριες, είναι η Ίντερ.

Η ιστορική αυτή ομάδα του Μιλάνου, ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου του 1908 από τις σάρκες της μεγάλης Μίλαν, όταν μια ομάδα παραγόντων, αποχώρησε από το σύλλογο δημιουργώντας την «Ιντερνατσιονάλε» (Διεθνής), όπως είναι το πλήρες όνομα της. 

Παράγοντες και οπαδοί της ομάδας πίστευαν, ότι η Μίλαν διατηρούσε πολλούς Ιταλούς στις τάξεις της και θέλησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα με διεθνή χαρακτήρα, εξ ου και το όνομα της. 

Έκτοτε, το ποδοσφαιρικό Μιλάνο ζει και αναπνέει για τις κόντρες των δύο αιώνιων αντιπάλων της πόλης.


Αυτός που ηγήθηκε της παρέας των οπαδών της Μίλαν να εγκαταλείψουν την ομάδα και να φτιάξουν μια άλλη, ήταν ο Ελληνοβενετσιάνος επιχειρηματίας Γιάννης Παραμυθιώτης, με καταγωγή την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. 

Τη νέα ομάδα την είπαν Internazionalle, δηλαδή «Διεθνή» και της έδωσαν το γαλάζιο και το μαύρο χρώμα. 
Γι' αυτό οι οπαδοί της αποκαλούνται νερατζούρι (nerazzurri, μαυρογαλάζιοι).

Ο Γιάννης (Giovanni) Παραμυθιώτης ήταν Πρόεδρος του συλλόγου από το 1908-1909.


Γεννήθηκε στη Βενετία αλλά πέθανε το 1936 στις ΗΠΑ και προερχόταν από μια μεγάλη οικογένεια Θεσπρωτών εμπόρων και τραπεζιτών.

Η οικογένειά του,  άφησε την Παραμυθιά, αρχικά για το νησί της Κέρκυρας τον 18ο αιώνα, οπότε και υιοθέτησαν το επώνυμο Παραμυθιώτης, θέλοντας να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη της πόλης καταγωγής του, πριν φτάσουν τελικά στη Βενετία.
Ο Θεσπρωτός που ίδρυσε την ομάδα της Ίντερ Ο Θεσπρωτός που ίδρυσε την ομάδα της Ίντερ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.