Αρχίζει η σταδιακή άρση μέτρων - Όλος ο προγραμματισμός

Αρχίζει η σταδιακή άρση μέτρων - Όλος ο προγραμματισμός



Ξεκινά στις 10:00 π.μ του Σαββάτου η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους αρμόδιους υπουργούς και Λοιμωξιολόγους οι οποίοι θα αποφασίσουν με ποια σειρά θα γίνει η άρση μέτρων στην ελληνική κοινωνία. Το «restart» αυτό θα λειτουργήσει ως «ένεση» στην οικονομία που ήδη μετρά τις πληγές της έπειτα από το αναγκαστικό λουκέτο που μπήκε λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρά την χαλάρωση των μέτρων στη χώρα μας, η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ σε περίπτωση που παρουσιαστεί εκ νέου έξαρση του κορωνοϊού, τότε θα παρθούν και πάλι αυστηρά μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Όλα κρίνονται σήμερα, Σάββατο, καθώς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Έχοντας στην σκέψη του ο πρωθυπουργός την μεγάλη πτώση των κρουσμάτων αλλά και την εμφάνισή τους σε δομές φιλοξενίας και νοσηλείας, είναι αυτός που θα δεχθεί όλες τις εισηγήσεις και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Στις δώδεκα το μεσημέρι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη της ομάδας άρσης των μέτρων. Σε αυτή θα μετέχουν ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ύστερα από όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Πάντως από τα μέχρις στιγμής δεδομένα δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, καθώς όλα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι συμπίπτουν με την ημερομηνία εξόδου από τα μέτρα.


Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται η απόφαση και για την ημερομηνία λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι από τις 11 Μαΐου μέχρι και τον Ιούνιο να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το χρονοδιάγραμμα του restart

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στις 4 Μαΐου πρόκειται να ανοίξουν:
Μικρά εμπορικά καταστήματα
Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής

Στα μέσα Μαΐου
Θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και των φροντιστηρίων 
Θα υπάρξει αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς
Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν ανοίξει όλα τα σχολεία πλην των πανεπιστημίων.

Παράλληλα οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τα εξής:
Άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους
Αποκατάσταση εσωτερικών πτήσεων

Τον μήνα Ιούνιο αναμένεται:
Πραγματοποίηση Πανελλαδικών εξετάσεων 
Άνοιγμα πολυκαταστημάτων
Άνοιγμα πολιτιστικών χώρων, μουσείων
Άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων
Άνοιγμα τουριστικών καταλυμάτων
Επανέναρξη της Super League

Τι θα γίνει με τον τουρισμό
Κρίσιμο είναι το ερώτημα για τον τομέα του τουρισμού. Καθώς ακόμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα κρούσματα κορωνοϊού όπως και οι θάνατοι, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γίνεται προσπάθεια, να βρεθεί μία λύση ώστε να υπάρχει «ελεγχόμενος» τουρισμός.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να σχεδιαστεί ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας. Αν υπάρξει, τότε θα αποτελέσει τη βάση για την επαναλειτουργία του εισαγόμενου τουρισμού, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αρχίζει η σταδιακή άρση μέτρων - Όλος ο προγραμματισμός Αρχίζει η σταδιακή άρση μέτρων - Όλος ο προγραμματισμός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 25, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.