Σπάμε τη σιωπή στο δρόμο,στη Θεσπρωτία #μενουμεΕνεργοι !!

Σπάμε τη σιωπή στο δρόμο,στη Θεσπρωτία #μενουμεΕνεργοι !!


Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποιήσεις η 13 του Απρίλη όπου μέλη της «ΛΑΝΤΖΑ» Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον επισιτισμό- τουρισμό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καθώς και η ΑΡΠΗ έκαναν παρέμβαση στον τοπικό ΟΑΕΔ και στις τράπεζες της πόλης,

Αφίσες κολλήθηκαν σε όλες τις τράπεζες (φωτό) μοιράστηκε στις ουρές των τραπεζών και κατατέθηκε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ το παρακάτω κείμενο. Τοποθετηση ακολούθησε από το μέλος της «ΛΑΝΤΖΑ» Ευα Λιαμποτη (βίντεο).

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ, ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Παλεύουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα !

Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Επισιτισμό Τουρισμό καταδικάζονται στην φτώχια και την εξαθλίωση για να μη ζημιωθεί το μεγάλο Τουριστικό κεφάλαιο .

Κατά την τελευταία δεκαετία ο Τουρισμός αποτέλεσε αιχμή της καπιταλιστικής ανάπτυξης καθώς ο κύκλος εργασιών του διογκώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς με ταυτόχρονη μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες . Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι συσσώρευσαν όλα αυτά τα χρόνια τεράστια κέρδη τα οποία προέκυψαν από την σκληρή δουλειά και την ακραία εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζόμενων , ιδίως εποχικών , οι οποίοι βιώνουν την υπερεντατικοποίηση, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για ένα πενιχρό μεροκάματο .

Οι εποχικοί εργαζόμενοι του κλάδου καλούνται να επιβιώσουν όλο το χρόνο με αυτούς τους μισθούς πείνας ενώ η κατάσταση έχει δυσκολεύσει εξαιρετικά από την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις επέβαλαν πετσόκομμα στα επιδόματα εποχικών και ανεργίας αλλά και δραστικούς περιορισμούς στα κριτήρια και την διάρκεια τους.

Στην περίοδο που διανύουμε ,εν μέσω της πανδημίας , η τωρινή κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα διευκολύνσεις και δημόσιο χρήμα στο κεφάλαιο αφήνοντας λίγα ψίχουλα στους εποχικούς εργαζόμενους , σε αυτούς δηλαδή που δημιουργούν το πλούτο για το κεφάλαιο και συμβάλουν κυρίαρχα στο αποκαλούμενο «θαύμα» του Τουρισμού

Δεν θα περιμένουμε να λογαριαστούμε Μετά , θα λογαριαστούμε Τώρα !

Να γίνει υποχρεωτική η Κλαδική ΣΣΕ των εργαζομένων στα Επισιτιστικά Καταστήματα.

Να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων των Κλαδικών και των Τοπικών Κλαδικών ΣΣΕ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, χωρίς καμιά μονομερή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και τα εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μιας μέρας, εργολαβικοί κ.λ.π.) στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν την αποζημίωση των 800 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Να μην εφαρμοστεί καμίας μορφής εκ περιτροπής εργασία

Οι επιχειρήσεις που δεν ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές.

Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης να δοθεί επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, το οποίοι θα επεκταθεί χρονικά μέχρι και την επόμενη τουριστική σεζόν για όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη περίοδο απασχόλησης, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν

Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι

κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται.



Σπάμε τη σιωπή στο δρόμο,στη Θεσπρωτία #μενουμεΕνεργοι !! Σπάμε τη σιωπή στο δρόμο,στη Θεσπρωτία #μενουμεΕνεργοι !! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.