Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή;

Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή;


Από τις 24 Ιανουαρίου έχουν διακοπεί οι εργασίες ανάπλασης του παραλιακού δρόμου Ηγουμενίτσας, από την πρώην αγροτική τράπεζα μέχρι το κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Η εταιρεία η οποία πραγματοποιεί το έργο, μειοδότησε στο διαγωνισμό με ποσοστό έκπτωσης 56,01% , δηλαδή 357.631,09€ συμπεριλαμβανομένων απρόβλεπτων 15% (45.188,82€) και της αναθεώρησης (11.183,50€). 

Προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 27 Σεπτεμβρίου 2020. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν και μάλιστα με γρήγορο ρυθμό, για να σταματήσουν στα τέλη του Ιανουαρίου.

Μάλιστα ο εργολάβος του έργου, μας είχε αποστείλει επιστολή, στην οποία ανέφερε πως θεωρεί μεγάλη παράλειψη της Διοίκησης του Ο.Λ.ΗΓ. που δε προβαίνει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με το τι προβλέπεται να γίνει, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία του έχει ήδη υποστεί μέχρι τώρα ζημιά που εκτιμάται στις 80-100 χιλ. ευρώ, από προβλήματα που προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 πάντως, από τον ΟΛΗΓ έγινε η πληρωμή του πρώτου λογαριασμού, ύψους 120.945,50€ ενώ εχτές 4 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε η εξόφληση του 2ου λογαριασμού ύψους 65.129,78€.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 20 Δεκεμβρίου 2020, ο ΟΛΗΓ προχώρησε σε έγκριση Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο (υπερβατικό), σύμφωνα με τον οποίο το ύψος της συνολικής δαπάνης της εργολαβίας αυξήθηκε πλέον στο ποσό των 409.579,81€.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους που το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, την ώρα μάλιστα που ο εργολάβος συνεχίζει και πληρώνεται.

Σίγουρα γνωρίζουν οι διοικούντες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας αλλά και η τεχνική εταιρεία.

Μήπως είναι καιρός να ενημερωθούν και οι πολίτες που βλέπουν τις εργασίες να μη συνεχίζονται με ορατό τον κίνδυνο να πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, αυξάνοντας και την ταλαιπωρία τους;
Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή; Ηγουμενίτσα: Γιατί δεν ξεκινούν οι εργασίες στην παραλιακή; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.