Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Συνάδελφοι, 
Απαξιωτική και άκρως προσβλητική υπήρξε για άλλη μια φορά η στάση των μελών της ΔΑΣ-ΟΤΑ Θεσπρωτίας, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. 

Αποκαλώντας μας «κολαούζους», αρνήθηκαν την πρότασή μας για περιοδεία των μελών των δύο παρατάξεων, από κοινού, σε όλες τις υπηρεσίες των τριών δήμων του νομού, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους για τους λόγους και τη σπουδαιότητα συμμετοχής τους στην Στάση Εργασίας, που προκηρύχθηκε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την προσεχή Τετάρτη 24 Ιουνίου, από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, μετά από Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. 

Συνάδελφοι της ΔΑΣ-ΟΤΑ, δεν σας τιμά αυτή η στάση!!! 

Οι ύβρεις και τα λόγια που εξαπολύετε, κάθε άλλο παρά συνδικαλιστική πρακτική δεν αποτελούν, διχάζουν και ντροπιάζουν τους εργαζομένους που εκπροσωπούμε όλοι μας!!! 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ και 
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!! 

Συνάδελφοι ΟΛΩΝ των υπηρεσιών, 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε για: 
· να ακυρώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης που αφορούν στο ξεπούλημα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, 
· την άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης, που επιτρέπει ένας δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους ανατίθενται υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, 
· να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα φέρει την εκ περιτροπής εργασία, στις υπηρεσίες των δήμων, με μείωση των αποδοχών μας, 
· νέες προσλήψεις, σε μόνιμες θέσεις εργασίας, σε όλες τις υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες των δήμων, 
· να διατηρηθεί, τόσο το καθεστώς ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), όσο και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, σε όσους σήμερα το λαμβάνουν, αλλά και η επέκτασή του σε Κλάδους Εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν. 

Το Δεύτερο και Τρίτο θέμα της Συνεδρίασης ήταν η διοργάνωση Έκθεσης Εικαστικών Έργων, και η διοργάνωση αθλητικού τουρνουά ποδοσφαίρου, με άλλα Εργατικά Σωματεία του Ν. Θεσπρωτίας. 

ΠΟΤΕ δεν θα ψηφίζαμε ενάντια σε τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως και σε καμία άλλη ενέργεια που θα είχε θετικό πρόσημο για μας και τους συμπολίτες μας!!! 

Τη στιγμή όμως αυτή, όταν ο Νομός μας έχει περιέλθει σε δεινή θέση, λόγω των συνεχώς και αιφνιδιαστικά αυξανόμενων κρουσμάτων Κορωνοϊού, θεωρήσαμε καλό να προτείνουμε αναβολή των θεμάτων αυτών για ΑΜΕΣΑ μεταγενέστερο Δ.Σ., όταν θα είναι πραγματικά εφικτό να συζητηθούν και να υλοποιηθούν παρόμοιες ενέργειες. 

Καταδικάζουμε την προσπάθεια καπήλευσης όμορφων και επιτυχημένων πρωτοβουλιών όπως η Έκθεση Εικαστικών Έργων και τη μετατροπή τους σε μέσα κομματικής προβολής της Παράταξης της ΔΑΣ, με οποιοδήποτε κόστος!!! 

Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στις πρωτοβουλίες αυτές καταλαβαίνουν την αγωνία που εκφράζουμε και είναι θετικοί στο να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στις δύσκολες ώρες, τις οποίες θα πρέπει όλοι οι Εργαζόμενοι, αλλά και οι Πολίτες του Νομού μας να αντιμετωπίσουμε, από κοινού! 

Αυτές τις ώρες, συνάδελφοι, θεωρούμε πρωταρχική και επιτακτική ανάγκη, να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους του Νομού μας, για το εάν είναι φορείς ή όχι του Κορωνοϊού, κάτι που προτείναμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και απαιτήσαμε να τεθεί ΑΜΕΣΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, υπόψη των τριών Δημάρχων. 

Αγωνιζόμαστε για έναν ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ σύλλογο και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε, όπως μπορούμε, για την προσπάθειά μας αυτή!!! 

Ηγουμενίτσα, 21/06/2020 
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Εκπρόσωποι της 
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» 
Σουζάνα Καπνίση και Νικηφόρος Σταύρου
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.