Γιάννης Γόγολος: «Πηχτό πούσι σκεπάζει τα καρνάγια»

Γιάννης Γόγολος: «Πηχτό πούσι σκεπάζει τα καρνάγια»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιάννη Κ. Γόγολου
« Πηχτό πούσι σκεπάζει τα καρνάγια» Ν. Καββαδίας Στεριανή Ζωή.

Μετά το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για εκτενή συζήτηση και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την επικείμενη πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας σε ιδιώτη αγοραστή, τέθηκε σε ημερήσια διάταξη το προτεινόμενο θέμα, αγνοώντας βεβαίως την προτροπή της αντιπολίτευσης για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την πώληση του Λιμένα, τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αμβλύνουν τις συνέπειες για την περιοχή.

Επισημαίνουμε 

1. Η συζήτηση του θέματος σε ημερησία διάταξη με (13) δεκατρία επιπλέον θέματα, αρχικά απαξιώνει το αίτημα της αντιπολίτευσης, όπως αυτό εκφράστηκε με το υπ. αριθμ. 9310/22 Ιουλίου 2020 και φανερώνει για μια ακόμη φορά τη «δημοκρατική αντίληψη» της Δημ. Αρχής.

2. Αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή την πώληση του Λιμένα, συμπιέζοντας το χρόνο συζήτησης του, θέτοντας το στην ημερησία διάταξη με άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.

3. Στερείται η δυνατότητα συμμετοχής στη συζήτηση και άλλων φορέων ή πολιτών εξ αιτίας του covid-19, η οποία θα μπορούσε να ξεπεραστεί με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που θα τους επέτρεπε να κάνουν παρεμβάσεις στη γενικότερη συζήτηση. Κάτι που θα προσέθετε στην ενημέρωση.

4. Επειδή κρίνουμε, ότι η επικείμενη πώληση του λιμανιού, είναι το μείζον ζήτημα για την Θεσπρωτία και την Ήπειρο γενικότερα και θα καθορίσει την προοπτική της ευρύτερης περιοχής, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει τη δυνατότητα παρεμβάσεων και άλλων φορέων στη συζήτηση της Δευτέρας.

Για το σκοπό αυτό, προτείνεται να κληθούν και να τοποθετηθούν επί του θέματος όλα τα επίσημα πρόσωπα και φορείς με τον προτεινόμενο στη παρ. 3 τρόπο που αναφέρουμε.

5. Οφείλουμε ως Δημοτικό Συμβούλιου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να ενημερώσουμε πλήρως την κοινωνία για τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει για τον τόπο.

6. Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι, ότι η Δημοτική Αρχή πλέει σε αχαρτογράφητα νερά χωρίς συγκεκριμένο μπούσουλα, με αποτέλεσμα «πηχτό πούσι να σκεπάζει τα καρνάγια» που λέει ο ποιητής.

7. Οι επισημάνσεις μας επί του θέματος έχουν καταγραφεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Οκτώβριο του 2019, αλλά αντιμετωπίστηκαν τουλάχιστον εχθρικά.

8. Εν κατακλείδι θεωρώ, ότι την ύστατη στιγμή μπορούμε να αποτρέψουμε την προσπάθεια αυτή, έχοντας μαζί μας τους πολίτες και την ανάλογη πολιτική ευαισθησία ως άτομα, τουλάχιστον να μην υπάρχει η υπογραφή μας σε μια πράξη ενάντια στο συμφέρον των πολιτών. 

Η ιστορία γράφτηκε από τα ΟΧΙ που είπαν κατά καιρούς οι ΗΓΕΤΕΣ.
Γιάννης Γόγολος: «Πηχτό πούσι σκεπάζει τα καρνάγια» Γιάννης Γόγολος: «Πηχτό πούσι σκεπάζει τα καρνάγια» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.