Τουλάχιστον 9 προτάσεις για την αγορά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τουλάχιστον 9 προτάσεις για την αγορά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, έληξε η προθεσμία που είχε θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, έχουν καταθέσει φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουλάχιστον 9 σχήματα.

Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) προβλέπει την πώληση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτηρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Η διαγωνιστική διαδικασία διεξάγεται σε δύο φάσεις: 
α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογή των ενδιαφερόμενων μερών και 
β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη.

Τον διαγωνισμό αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ενεργούν οι «Deloitte Business Solutions - Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, οι «Your Legal Partners -Δρακόπουλος & Βασαλάκης - Αλεξίου Κοσμόπουλος» ως νομικός σύμβουλος, το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικός σύμβουλος και η εταιρεία «Port Consultants Rotterdam B.V.» ως εμπορικός σύμβουλος.
Τουλάχιστον 9 προτάσεις για την αγορά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Τουλάχιστον 9 προτάσεις για την αγορά του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.