Συνεχίζει να προκαλεί η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - 61.752€ για έναν λογιστή

Συνεχίζει να προκαλεί η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - 61.752,00€ για έναν λογιστή

Κάθε χρόνο σχεδόν, αναδεικνύουμε το θέμα, με την πρόσληψη λογιστή ως εξωτερικό συνεργάτη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.

Φέτος όμως οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΗ το ... τερμάτισαν.

Εντελώς αυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολόγηση, προσαύξησαν σε σχέση με πέρσι το ετήσιο κόστος, για έναν και μόνο λογιστή, κατά 20.000€, φτάνοντας τα  49.800,00€ (πλέον ΦΠΑ) ή 61.752,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Το κόστος για το 2020 ήταν 30.000€ χωρίς ΦΠΑ.

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ στις 22 Οκτωβρίου, απείχαν οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού Γόγολου, ενώ μειοψήφησε μόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Κωνσταντίνου Βασίλειος, ο οποίος αιτιολόγησε την απόφασή του ως εξής: "Ο προϋπολογισμός είναι 49.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή αυξημένος κατά περίπου 20.000 ευρώ, χωρίς αιτιολογία, την στιγμή μάλιστα που αμείβεται κανονικά, εκτός από τον εξωτερικό συνεργάτη και ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας. Ποιες είναι οι ανάγκες σε λογιστική υποστήριξη που να δικαιολογούν αυτόν τον προϋπολογισμό και να ζημιώνουν το νομικό πρόσωπο, το οποίο καταβάλει για λογιστική υποστήριξη και τακτική αμοιβή σε εργαζόμενό του και αμοιβή έργου σε εξωτερικό συνεργάτη;»

Υπενθυμίζουμε πως η ανάγκη πρόσληψης εξωτερικού συνεργάτη - λογιστή, προκύπτει δεδομένου ότι ο προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ τελεί υπό παραίτηση, του έχουν αφαιρεθεί κρίσιμες αρμοδιότητες, όπως η έκδοση και υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων και οι συναλλαγές με ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, ενημέρωση λογιστικών βιβλίων, καταχώρηση τιμολογίων, βάσει προγενέστερης απόφασης του ΔΣ, καθώς και η υπογραφή του ισολογισμού της εταιρείας.

Τα επιπλέον 20.000€, λόγω του ότι η ΔΕΥΑΗ πρέπει να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα κληθούν να τα πληρώσουν φυσικά οι δημότες, μέσα από τους λογαριασμούς ύδρευσης, που ήδη είναι "φουσκωμένοι".

Δείτε την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ (ΕΔΩ) και την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή λογιστή (ΕΔΩ).

Συνεχίζει να προκαλεί η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - 61.752€ για έναν λογιστή Συνεχίζει να προκαλεί η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - 61.752€ για έναν λογιστή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.