Προειδοποιητική κατάληψη στο εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα των μαθητών

Προειδοποιητική κατάληψη στο εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα των μαθητών



Απόφαση συνέλευσης των μαθητών του εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας 

Σήμερα Παρασκευή 3/10/2020 οι μαθητές/τριες του εσπερινό Λυκείου αποφασίσαμε σε συνέλευση όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών κινητοποιήσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Εν μέσω πανδημίας δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών των πρωινών και να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στις μορφές αγώνα που έχουν υιοθετήσει και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Είναι τα ίδια μας τα παιδιά (πολλοί από μας έχουμε παιδιά στα σχολεία) που στοιβάζονται σε τμήματα 24 έως 27 μαθητών με κίνδυνο διασποράς του ιού στα ίδια και στους εκπαιδευτικούς τους.

Την περίοδο της καραντινας το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να κλείσει τα σχολεία και να βάλει στη ζωή την δική μας και των εκπαιδευτικών τον αντιεκπαιδευτικό τρόπο της τηλεκπαίδευσης με τη δικαιολογία της διασποράς του ιού.

Είναι η ίδια ηγεσία του υπουργείου που σήμερα έρχεται να απειλήσει τους μαθητές για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και τον αποκλεισμό όσων συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Την ίδια ακριβώς στιγμή όπου η κατάσταση είναι τραγική στην εκπαίδευση το υπουργείο επέλεξε να φέρει ξανά στην πράξη την «τράπεζα θεμάτων» που ξεκινά φέτος από την α' λυκείου.

Πέρα από τα παραπάνω τα προβλήματα συνεχίζονται με μαθητές/τριες του σχολείου μας να μην μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα και ο λόγος είναι ότι η Περιφέρεια παρά τις οχλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου μας δεν έχει καλύψει μέχρι και σήμερα την πρόσβαση (μετακίνησης τους σε αυτό και να μπαίνουν απουσίες ενώ δεν είναι υπεύθυνοι μαθητές/τριες για αυτή την κατάσταση.

Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου μας ένα γεγονός προβλημάτισε έντονα τους μαθητές/τριες, πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στις αίθουσες (δίχως καν να ενημερώσουν τη διεύθυνση) μετά από ανώνυμη καταγγελία παρόλο που στο σύνολό τους μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της μάσκας, προχώρησαν σε έλεγχο (λες και εκτελούνταν εγκληματική πράξη).

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα εκπαίδευσης όπου η παροχή Γνώσης- Παιδείας θα είναι προς όφελος της κοινωνίας και με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε:
1) Όχι περισσότεροι από 15 μαθητές/τριες σε κάθε τάξη. 
2) Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών. 
3) Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, λέμε όχι στην τηλεκπαίδευση.
4) Λεφτά τώρα για την παιδεία, για αξιοπρεπείς σχολικές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή, πρόσληψη καθαριστριών. 
5) Να αποσυρθεί τώρα το μέτρο της «τράπεζας θεμάτων». 
6) Άμεση επίλυση από τους υπεύθυνους για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριων προς τις σχολικές μονάδες, να μην μπαίνουν απουσίες σε μαθητές/τριες μέχρι την επίλυση του προβλήματος. 
7) Δεν θα επιτρέψουμε άλλη «επίσκεψη» από την αστυνομία, τα ζητήματα που παρουσιάζονται στο σχολείο είναι ικανή η εκπαιδευτική κοινότητα να τα λύσει μόνη της.

Βλέποντας την αναλγησία του υπουργείου θα συμβάλλουμε με όποιες δυνάμεις μπορούμε στο συντονισμό των κινητοποιήσεων - μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων- και μην έχοντας άλλον τρόπο να αντιδράσουμε, το σχολείο μας θα τελεί υπό κατάληψη (προειδοποιητική δράση) τη Δευτέρα 5 του Οκτώβρη.

Απόφαση συνέλευσης.
Ηγουμενίτσα Παρασκευή 2/10/2020

Προειδοποιητική κατάληψη στο εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα των μαθητών Προειδοποιητική κατάληψη στο εσπερινό λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα των μαθητών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.