Μήπως να το ξανασκεφτείς Κωστή;

Μήπως να το ξανασκεφτείς Κωστή;


Την πιλοτική εγκατάσταση parklet στην πόλη της Ηγουμενίτσας, εισηγείται ο αντιδήμαρχος κ. Τσουμάνης Κωνσταντίνος στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το περίεργο είναι πως, πριν ακόμα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος προχώρησε ήδη στη κατασκευή τους, σε δύο σημεία της πόλης, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες.

Στο 3ο Γυμνάσιο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Στις φωτογραφίες βλέπεται την κατασκευή έξω από το 3ο Δημοτικό και πέρα από αντιαισθητικό κομμάτι, η απόφαση να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, αφού βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη διάβαση πεζών, περιορίζοντας την ορατότητα των οδηγών.


Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Κ.Ο.Κ. παράγραφος 2: «H στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται: α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές».

Φανταζόμαστε πως το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους σταθερές κατασκευές.


Ελπίζουμε πως ο κ. Τσουμάνης, που έχει δείξει δείγματα διαλλακτικότητας, θα ξανασκεφτεί και το αισθητικό κομμάτι (κατασκευή από φτηνές παλέτες) αλλά κυρίως να μεταφέρει τη κατασκευή σε απόσταση ασφαλείας από τη διάβαση πεζών. 

Η κατασκευή parklet, κυρίως στα κέντρα των πόλεων, είναι μία αισθητική παρέμβαση που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
Αρκεί να γίνεται με σχέδιο.
Και δεν είναι κακό να παίρνουμε παραδείγματα από κατασκευές σε άλλες πόλεις, όπως οι παρακάτω:







Μήπως να το ξανασκεφτείς Κωστή; Μήπως να το ξανασκεφτείς Κωστή; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.