Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο

Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο



Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για το γηροκομείο Ιωαννίνων, όπου, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, και οι 56 ηλικιωμένοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Την έρευνα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από το σύνολο των ηλικιωμένων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, οι 21 έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομείο αναφοράς. Οι άλλοι 35 ηλικιωμένοι παραμένουν στις εγκαταστάσεις του κέντρου φροντίδας.

«Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία και μας είπαν ότι θα μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη πού» είπε στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου Χρήστος Ζαμπίρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου σε εργαζόμενη της μονάδας φροντίδας. Η ίδια απομονώθηκε άμεσα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της βάρδιας, ενώ ο γενικός υγειονομικός έλεγχος ξεκίνησε την επόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, οπότε και διαπιστώθηκε η εκτεταμένη διασπορά.

Τότε διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 45 τρόφιμοι και 10 εργαζόμενοι στο γηροκομείο.
Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο Ιωάννινα: Θετικοί στον κορωνοϊό και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.