Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων

Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων 



Με απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, εγκρίθηκε η διενέργεια της υπηρεσίας "Περισυλλογή αδέσποτων ζώων 132718/4282/02.09.2019 (μετά και από απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη) εκτιμώμενης αξίας 9.920 μαζί με Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Σχεδόν 10.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση και μετά από προσφορά ενός μόνο ατόμου, ύστερα από πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς (υπ΄ αριθμ. 10091/10-12-2020).

Δηλαδή την ίδια ημέρα, ο Δήμος Φιλιατών, προχώρησε στη δέσμευση πίστωσης, την ίδια ημέρα ζήτησε προσφορές από οικονομικούς φορείς (άραγε μπορούν να υποδειχθούν;), την ίδια ημέρα έλαβε τη μοναδική προσφορά και την ίδια ημέρα προχώρησε στην ανάθεση.

Στο Δήμο Φιλιατών φαίνεται πως έχουν καταφέρει και έχουν ξεπεράσει τα χρονοβόρα προβλήματα που δημιουργεί η ελληνική γραφειοκρατία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. 

Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος που υπογράφει την απόφαση:
  • Υπάρχει κάποιου είδους μελέτη για την περισυλλογή;
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και ικανότητες που θα πρέπει να διαθέτει αυτός που θα έρθει σε επαφή με τα αδέσποτα;
  • Πόσο τελικά κοστολογείται η κάθε περισυλλογή, ώστε να μάθουμε και τον ακριβή αριθμό των αδέσποτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Φιλιατών;
Ελπίζουμε βέβαια να έχει βρεθεί και ο κατάλληλος αδειοδοτημένος χώρος, που θα μπορεί να φιλοξενεί τα αδέσποτα ζωάκια .

Υποθέτουμε πως μετά την περαίωση των εργασιών, η δημοτική αρχή θα ενημερώσει τους Φιλιαταίους το πόσο τους στοιχίζει το κάθε .... αδέσποτο.




Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων Δήμος Φιλιατών: 10.000€ απευθείας ανάθεση για περισυλλογή αδέσποτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.