"Επιλέγω τον εμβολιασμό, επιλέγω την ζωή, την δική μου και των συνανθρώπων μου" - Της Μαρίας Σαμίου

"Επιλέγω τον εμβολιασμό, επιλέγω την ζωή, την δική μου και των συνανθρώπων μου" - Της Μαρίας Σαμίου



Βρισκόμαστε ένα χρόνο περίπου μετά την εμφάνιση της πανδημίας,γνωστή ως Covid-19, που οφείλεται στον νέο κοραναιό Sars-Coν-2. Η είδηση ωστόσο της έναρξης εμβολιασμού τις προσεχείς ημέρες, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην πολυπόθητη θωράκιση του πληθυσμού και στην επιστροφή στην "σχετική "κανονονικότητα. 
Η προσπάθεια για την εύρεση και παραγωγή εμβολίου ήταν ένας αγώνας δρόμου που έδωσε κυρίως η επιστημονική κοινότητα αλλά και η συνεργασία φαρμακευτικών εταιριών, βιομηχανιών, πολιτικών φορέων και η γενναία χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις .Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το εμβόλιο το οποίο παράχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να είναι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα ασφαλές με μια αποτελεσματικότητα που φθάνει το 95%. 
Και εδώ ακριβώς επιπροστίθενται ερωτήματα στον απλό πολίτη που δεν είναι ειδικός και γνώστης επιστημονικών δεδομένων ή που δεν μπορεί να αξιολογήσει το πλήθος των πληροφοριών που τον κατακλύζουν. Γίνεται έτσι συχνά άθελα του έρμαιο συνωμοσιολόγων , ατόμων που αρνούνται την ύπαρξη του ιού και υποστηρικτών του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Σε αυτό το σημείο έχουμε υποχρέωση εμείς οι γιατροί με κοινή γλώσσα επικοινωνίας, να ενημερώνουμε σωστά τους πολίτες και με απλό και κατανοητό λόγο να απαντάμε στα εύλογα ερωτήματα και αμφιβολίες που τους έχουν δημιουργηθεί .Είναι όμως υποχρέωση και της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων να ενηρώνονται οι πολίτες από ειδικούς επιστήμονες όχι αποσπασματικά από κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο αλλά από τα χείλη ειδικών επιστημόνων. Δράττοντας της ευκαιρίας μετά το τέλος του 29 Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που παρακολούθησα διαδικτυακά, θα ήθελα να σας μεταφέρω το μήνυμα των ειδικών επιστημόνων της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού για την μεγάλη αξία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όπως έχει και στο παρελθόν δείξει η ιστορία ο εμβολιασμός αποτελεί το σημαντικότερο μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης όλων των λοιμωδών νοσημάτων. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει εφησυχασμός,κρατάμε τις αποστάσεις ,τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής ,ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς.
Και με την ιδιότητα μου ως υπεύθυνη του τομέα υγείας του ΚΙΝΑΛ στο νομό η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της δεν έδειξαν την πρέπουσα προσοχή σε θέματα που ειδικά την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε μπορεί να αποτελέσουν πυρήνα της νόσου σε μια περιοχή που τα κρούσματα είναι πολύ λίγα συγκριτικά με άλλες περιοχές.Πιό συγκεκριμένα θα έπρεπε οι εργάτες γης αλλά και οι επισκέπτες από την γείτονα κυρίως χώρα -όλοι το γνωρίζουν-να μπορούν με νόμιμο τρόπο και με κατάλληλα ιατρικά έγγραφα να εισέρχονται στο νομό μας και όχι με άλλους τρόπους και μονοπάτια . 
Η υγεία δεν εργαλιοποιείται. Δεν πρέπει να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά με συνεργασία να δίνονται λύσεις για το κοινό όφελος .
Το μήνυμα που θα μπορούσα να σας δώσω είναι: επιλέγω τον εμβολιασμό ,επιλέγω την ζωή, την δική μου και των συνανθρώπων μου! 
Σας εύχομαι καλές γιορτές !!!
"Επιλέγω τον εμβολιασμό, επιλέγω την ζωή, την δική μου και των συνανθρώπων μου" - Της Μαρίας Σαμίου "Επιλέγω τον εμβολιασμό, επιλέγω την ζωή, την δική μου και των συνανθρώπων μου" - Της Μαρίας Σαμίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.