Διαδικτυακό αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Διαδικτυακό αντάμωμα Σαρακατσαναίων


Τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς των Σαρακατσαναίων 

Πενία τέχνας κατεργάζεται, ή μάλλον το απαγορευτικό (ελλ. Lock down) οδηγεί στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων επικοινωνίας και «ανταμώματος» των ανθρώπων. 

Έτσι, η Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει Διαδικτυακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, αφιερωμένο στα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς των Σαρακατσαναίων την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τα έθιμα θα παρουσιαστούν από τον Γεώργιο Καψάλη, Καθηγητή, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ θα γίνει αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικου εθίμου από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης, σχετικού με την επίσκεψη μικρών παιδιών στα Σαρακατσάνικα κονάκια την εποχή της νομαδικής διαβίωσης. Επίσης, θα γίνει επίδειξη παρασκευής παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου φαγητού (μπουκ’βάλα) από την καθηγήτρια Μ.Ε. Μυριούνη Ελένη καθώς και αφήγηση Σαρακατσάνικου παραμυθιού από την νηπιαγωγό Μαρία Μολφέση-Γόγολου. 

Στην εκδήλωση θα ακουστούν Σαρακατσάνικοι μουσικοί σκοποί σε ζωντανή εκτέλεση με παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και Ηπειρώτικα κάλαντα. 

Τέλος, εκτός από τους εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων Σαρακατσαναίων, θα χαιρετήσουν στην εκδήλωση Σαρακατσαναίοι της διασποράς. 

Η εκδήλωση, που είναι δωρεάν, θα γίνει μέσω της εφαρμογής zoom και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει να απευθυνθεί στην Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου (e-mail xairetimata@gmail.com ή τηλ 210 5240777) για την απόκτηση του συνδέσμου (link) για την είσοδο στην εφαρμογή.

Διαδικτυακό αντάμωμα Σαρακατσαναίων Διαδικτυακό αντάμωμα Σαρακατσαναίων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.