Καταγγελία του Διευθυντή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας για εξωσχολικούς

Καταγγελία του Διευθυντή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας για εξωσχολικούς 



Το σχολείο μας βρίσκεται σε αραιοκατοικημένη εξοχική περιοχή της Νέας Σελεύκειας και με πολύ κόπο, δεδομένης της φειδωλής χρηματοδότησης των σχολείων, το διατηρούμε σε αξιοπρεπέστατη κατάσταση και ως προς την υποδομή. 
Όμως, τις μέρες και ώρες που παραμένει κλειστό γίνεται πόλος έλξης νέων για να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν στον προαύλιο χώρο. 
 Θεμιτό και, βεβαίως κανένας δε μπορεί να στερήσει αυτό το δικαίωμα στη νεολαία της περιοχής με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σεβασμός για το χώρο. 
Αντ΄ αυτού, σχεδόν κάθε πρωί, ιδιαίτερα τις Δευτέρες, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βρίσκονται μπροστά σε μια αποκαρδιωτική εικόνα. 
Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά που με χυδαίο τρόπο αφήνουν πίσω τους όσοι χρησιμοποίησαν το χώρο. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι συνθήματα διατυπωμένα προσβλητικά και συνοδεία ανάλογων σκίτσων, πράγμα που θα μας αναγκάσει να βάψουμε το σχολείο. 
Μέχρι και ψησταριά και απομεινάρια φωτιάς έχουμε βρει, ενώ το σχολείο βρίσκεται δίπλα στο δάσος και υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς Δίνεται η αίσθηση της σκόπιμης απαξίωσης του χώρου. 
 Το προσωπικό καθαριότητας (δηλ. η μια και μοναδική συμβασιούχα καθαρίστρια) του σχολείου καταβάλλει την προσπάθεια ώστε κάθε μεσημέρι να παραδίδεται ο χώρος πεντακάθαρος… μέχρι την επόμενη «επίσκεψη» των συγκεκριμένων ατόμων, που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να υπάρχει το επόμενο πρωί η ίδια αθλιότητα. 
Επειδή τα σχολικά κτήρια αποτελούν δημόσια περιουσία και ανήκουν σε όλους τους πολίτες, αισθανόμαστε την ανάγκη να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση και να θέσουμε καθέναν πολίτη και αρμόδιο μπροστά στις ευθύνες του. 
Επανέρχεται εκ των πραγμάτων το αίτημα για σχολικούς φύλακες, ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα σχολεία και για το χρόνο εκτός σχολικού ωραρίου και τη νύχτα. 
Τώρα, λόγω κορoνοϊού, οι μαθητές δεν έρχονται στο σχολείο και τα προαναφερθέντα λυπηρά φαινόμενα εμφανίζονται με μεγαλύτερη ένταση σε ποσότητα και «ποιότητα». 
Με βάση την ισχύουσα απαγόρευση λόγω κορoνοϊού τίθεται και το ερώτημα κατά πόσο ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο σχολείο σε μαθητές, επιτρέπεται σε εξωσχολικούς υπερπηδώντας τις καγκελόπορτες. 
Μέχρι τώρα Διευθυντής και εκπαιδευτικοί αρνηθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε κάμερες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, υπακούοντας στις δημοκρατικές μας ευαισθησίες για προστασία προσωπικών δεδομένων. 
Αν η κατάσταση συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κάθε πρόσφορη λύση για την αντιμετώπισή της. 
 Πλησιάζοντας οι μέρες των διαφορετικών αυτών εορτών επικαλούμαστε τη λογική και την ενσυναίσθηση των επισκεπτών του σχολείου μας, ώστε να το σεβαστούν και να μην επιστρέψουμε την νέα χρονιά βρίσκοντας την ίδια προσβλητική για τους ίδιους, για μας και τη δημόσια περιουσία εικόνα. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές, με υγεία σε όλους τους συμπολίτες μας. 

Τετάρτη 23/12/2020 
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων 
του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας
Καταγγελία του Διευθυντή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας για εξωσχολικούς Καταγγελία του Διευθυντή του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας για εξωσχολικούς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.