Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο

Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο



Σε ανοιχτή συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησής του με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και της νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο, θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη και θα βαδίσει σε έναν ασφαλή δρόμο μετά το πέρας της πανδημίας.

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο Lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε.

Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σχετικά με τον «χάρτη» των περιοριστικών μέτρων, αναμένεται την Πέμπτη ή την Παρασκευή να ανακοινωθεί η παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα και όταν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για την άρση κάποιων μέτρων.

«Η Ελλάδα τα πήγε καλά στο πρώτο κύμα, με μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ανοίξαμε την οικονομία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και καταφέραμε να προσεγγίσουμε τουρισμό με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, προκειμένου να καλύψουμε ένα μέρος του χαμένου εισοδήματος» είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Όπως γνωρίζετε, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν απέφυγε το δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο δύσκολο για την Ελλάδα κι έβαλε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές».
Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο Κλειστά μπαρ και διασκέδαση μέχρι το εμβόλιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.