Ευχές από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Ευχές από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Ο τελευταίος μήνας κάθε χρόνου, ο Δεκέμβριος, είναι μήνας προετοιμασίας, προκειμένου να εορταστούν τα Χριστούγεννα και να υποδεχτούμε το νέο έτος. Δυστυχώς όμως για φέτος «η ροή των πραγμάτων» είναι διαφορετική. Η πανδημία του κορωνοϊού στην ουσία έχει μηδενίσει το εορταστικό πνεύμα των ημερών σκορπίζοντας όχι μόνο θλίψη, αλλά και πολλά θύματα σε καθημερινή πλέον βάση. Αγωνία επικρατεί και κυριαρχεί η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας. Σ’ αυτές λοιπόν τις δύσκολες συνθήκες επιβάλλεται ο καθείς να ατσαλωθεί με ψυχραιμία για το παρόν και με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για το μέλλον.
Η πανδημία του κορωνοϊού, έτσι ή αλλιώς κάποτε θα ξεπεραστεί. Οι επιπτώσεις δεν είναι εμφανείς ούτε προβλέψιμες. Το ζήτημα είναι να ενισχύσουμε και να ατσαλώσουμε τη θέληση, την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία μας. Η ιστορία διδάσκει πως σε δύσκολες εποχές ο άνθρωπος λειτουργεί και οργανώνεται συλλογικά. Άλλωστε αυτό αποδεικνύει και η ιστορία ίδρυσης και λειτουργίας συλλογικών φορέων, Αδελφοτήτων και Ηπειρώτικων Συλλόγων, όπου γης.
Φυτώρια αγάπης, ειρήνης, συλλογικής προσπάθειας και ανθρωπιάς. Έτσι λειτούργησαν και μ’ αυτόν τον τρόπο προσδοκούμε να λειτουργήσουν και στο μέλλον. Ο Ηπειρώτικος πολιτισμός, η παράδοση και η ιστορία μας, σηματοδοτούν και την ελπίδα για ένα αύριο καλύτερο, ανθρωπινότερο, όχι ειρηνοφόρο, αλλά ειρηνικό. Από τη δράση μας εξαρτάται. Ο αγώνας είναι συνεχής, αδιάκοπος και χωρίς καμιά αναστολή.
Το ΔΣ της ΠΣΕ σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες προχώρησε και πραγματοποίησε τομή στις σχέσεις και τη συμπόρευσή της με τα σωματεία-μέλη της. Ήδη όλα τα σωματεία έχουν στη διάθεσή τους τα κείμενα του απολογισμού και προγραμματισμού, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας «Πανηπειρωτική» και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο της Πανηπειρωτικής (www.panepirotiki.com). Τα σωματεία άρχισαν και συνεδριάζουν (τηρώντας τα μέτρα του υγειονομικού κανονισμού) και ανάλογα τοποθετούνται επί των πεπραγμένων. Πρωτόγνωρο φυσικά εγχείρημα, αλλά προσθέτουμε έτσι, μέσα στις δυσκολίες λόγω κορωνοϊού, έναν ισχυρό κρίκο σύνδεσης και συμμετοχής στην μελλοντική πορεία των αποδήμων Ηπειρωτών. Άλλωστε η ηπειρώτικη ιστορία διακρίνεται πάντοτε για το προγραμματισμένο, το αληθές και προπάντων το τολμηρό της δράσης κάθε Ηπειρώτη και κάθε Ηπειρώτισσας.
Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες να ενεργοποιηθούν στα Ηπειρώτικα Σωματεία, ειδικότερα τώρα με τις τόσο αντίξοες συνθήκες, να δραστηριοποιηθούν. Άλλωστε η κοινή προσπάθεια, το «εμείς», η συλλογική δράση και η καθολική απαντοχή έδωσε και θα δίνει πάντοτε σοβαρά θετικά αποτελέσματα. Μ’ αυτόν τον τρόπο και μ’ αυτή τη δράση διατηρήσαμε τις ανυπέρβλητες ηπειρώτικες παραδοσιακές περγαμηνές. Η παράδοση της Ηπείρου λειτουργεί σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Προσλαμβάνει, αποβάλλει, μεταπλάθει. Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε τη ζωντάνια της. Αυτή θα είναι και η μέγιστη προσφορά μας στην γενέτειρα.
Μ’ αυτές τις σκέψεις και το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εύχεται σε όλους/ες Ηπειρώτες/σσες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ευχές από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Ευχές από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.