ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Σχετικά με την ανακοίνωση του … «Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας» που εκδόθηκε την 13/01/2021, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: 

Η ανακοίνωση προφανώς και δεν αποτελεί απόφαση του Συλλόγου. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ έγινε μόνο ενημέρωση για το εργασιακό Βατερλό που οδήγησε ο Πρόεδρος τους εργαζόμενους, όπου ασκήσαμε την κριτική μας. Μετά το Δ.Σ. εκδώσαμε ανακοίνωση με τις απόψεις μας και εν ριπή οφθαλμού δόθηκε απάντηση με «σφραγίδα του Συλλόγου». Είναι κατανοητό πως, χωρίς σύγκληση του Δ.Σ., η παράταξη της ΔΑΣ έγραψε Ανακοίνωση-Απάντηση στα μέτρα της και, με την αλαζονεία και το διευθυντικό δικαίωμα που θα ζήλευαν οι «εργοδότες όλου του κόσμου», υπέγραψαν, ως Σύλλογος, την παραταξιακή τους ανακοίνωση!!! 

Ήταν αναμενόμενο, αντί δομημένης και στοιχειοθετημένης απάντησης, να λάβουμε μεταξύ ψεμάτων και αοριστιών μία γενικόλογη κριτική απέναντι στις Κυβερνήσεις διαχρονικά (με την οποία σε επιμέρους αναφορές θα μπορούσαμε και να συμφωνήσουμε). 

Για την ταμπακιέρα όμως … κουβέντα! Ίχνος αυτοκριτικής! Καλές είναι οι επαναστατικές κορώνες αλλά δεν θα αφήσουμε για ακόμη μια φορά να στείλει την μπάλα στην εξέδρα. 

Ο Πρόεδρος και η παράταξη της ΔΑΣ έχουν μπερδευτεί. Στην Ηγουμενίτσα δεν δόθηκε κανένας συνδικαλιστικός αγώνας. Υπήρξε μία δικαστική διεκδίκηση με αντίδικο την Διοίκηση του Δήμου. Συγκεκριμένα: Ουδέποτε το θέμα τέθηκε στα όργανα του Συλλόγου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για ουσιαστική συνδικαλιστική διεκδίκηση. Καμιά συνδικαλιστική κινητοποίηση, καμιά ενέργεια συσπείρωσης δυνάμεων με την αρωγή της Ομοσπονδίας, της ΑΔΕΔΥ, άλλων σωματείων. Ακόμη και εκ των υστέρων, μόνο ως ενημέρωση ήρθε το θέμα στο Δ.Σ., με την παραμικρή αναφορά σε καταδίκη της Διοίκησης του Δήμου. Μήπως καταγγέλθηκε για την αρνητική της επίσης απόφαση που έλαβε ημέρες πριν, η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας; Αυτούς που καταγγέλλετε, χωρίς ντροπή, είναι οι Εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Κίνησης, που φροντίσατε να μείνουν έξω από τις διαδικασίες, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!! 

Όταν λοιπόν επιλέγεις την Δικαστική και όχι την Συνδικαλιστική διεκδίκηση (κινητοποιήσεις, συσπείρωση δυνάμεων, ρήξη) οφείλεις να γνωρίζεις και να κάνεις προσεκτικά βήματα!!! Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών επιθυμεί την «σύμφωνη γνώμη» του αντιδίκου (Δημάρχου) προκειμένου να δικαιώσει εργαζόμενους σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Προκειμένου μία δικαστική διεκδίκηση να έχει θετικό αποτέλεσμα μετράς τις δυνάμεις σου και επιλέγεις την τακτική σου. Είτε η Διοίκηση συναινεί, οπότε οι συνδικαλιστικές φανφάρες περισσεύουν, είτε μετράς τα κουκιά στο Δημοτικό Συμβούλιο και εάν σου βγουν, πηγαίνεις σε αυτό. Εάν δεν σου βγουν δεν παίζεις «σκάκι» στην πλάτη συναδέλφων, φορτώνοντάς τους αρνητικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που «θάβουν» τις ελπίδες των εργαζομένων και περιορίζουν δραματικά τις επιλογές τους και στο μέλλον!!! 

Και η υποκρισία περισσεύει όταν η ΔΑΣ χρησιμοποιώντας την σφραγίδα του Συλλόγου, μας εγκαλεί γιατί δεν μιλήσαμε, δεν παρευρεθήκαμε, δεν παρεμβήκαμε!!! Μα ενεργήσαμε έτσι, γιατί ο αγαπητός Πρόεδρος γνωρίζει (και ας σφυρίζει αδιάφορα) πως από την αρχή της διαδικασίας προφανώς με δική του ανοχή αν όχι υπόδειξη, η επιτροπή των εργαζομένων απαίτησε ως «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» να μην συμμετέχουμε σε καμιά διαδικασία επιλέγοντας να κινηθούν μόνο με τον Πρόεδρο κ. Υφαντή!!! Ήμασταν αναγκασμένοι να σεβαστούμε την υπόδειξη, η οποία μάλιστα επαναλήφθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. του Συλλόγου από τα μέλη της Επιτροπής των εργαζομένων ΕΣΠΑ που παρευρέθηκε σε υποστήριξη του Προέδρου. 

Τολμά ο «αγωνιστής» Πρόεδρος να κατηγορεί εμάς πως καθοδηγούμαστε απευθείας από το γραφείο του δημάρχου; Ως εργοδοτικούς; Πως βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμιού με την δημοτική αρχή; Ξεχνά πως με την συνδρομή, συμβολή και πατρονάρισμά του, Εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του Κεντρικού ΚΕΠ του Δήμου διώκεται πειθαρχικά με αδιανόητες κατηγορίες; Αλλά και αυτό το θέμα ξέχασε να το θέσει υπόψιν του Συλλόγου σε στήριξη του συνόλου των εργαζομένων των ΚΕΠ που διώκονται αδίκως! 

Ίχνος συνδικαλιστικής τσίπας δεν έχει ο «αγωνιστής» Πρόεδρος κ. Σπύρος Υφαντής! 

Η ανοχή (όχι η αποδοχή) της κριτικής από την εκλεγμένη μειοψηφία στο πλαίσιο του Συλλόγου προϋποθέτει ψήγματα δημοκρατικών ευαισθησιών. Η αυτοκριτική «αγωνιστή Πρόεδρε» και συνάδελφοι της ΔΑΣ, ειδικά όταν το αποτέλεσμα των εσφαλμένων και ατελέσφορων ενεργειών σας, συμφωνούμε όλοι πως αποτελεί «Βατερλό» για τους εργαζόμενους, είναι το λιγότερο αναγκαία! 

Με σεβασμό και επιμονή σε δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες ο «αγωνιστής» Πρόεδρος με την συμπεριφορά του ΔΕΝ ΤΙΜΑ, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας, με μόνο στόχο την εκπροσώπηση των εργαζομένων-μελών του Συλλόγου. 

Θα παλέψουμε να εξαλειφθούν οι συνδικαλιστικοί «μονόλογοι», ο συνδικαλιστικός αυταρχισμός και η παραταξιακή εσωστρέφεια που με το έτσι θέλω έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια στο εσωτερικό του Συλλόγου. Και αυτό θα γίνει με ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες και με πλουραλισμό απόψεων, που οι συνάδελφοι της ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας ΤΡΕΜΟΥΝ! 

Μόνο τότε οι αγώνες μπορεί να είναι ενωτικοί και νικηφόροι. 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» 
Σουζάνα Καπνίση - Νικηφόρος Σταύρου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.